Back to All Events

Jazzgalla: Melody Gardot & Aarhus Jazz Orchestra

  • Musikhuset Aarhus Thomas Jensens Allé Aarhus C, 8000 Denmark (map)
Hjemmesidebanner Gardot nyeste.jpg

Oplev den bjergtagende sangerinde Melody Gardot spille sine egne sange med bigband for allerførste gang. Aarhus Jazz Orchestra åbner igen i år Aarhus Jazz Festival med en helt unik koncertoplevelse, der skyder gang i jazzens højtid med manér. Koncerten er et samarbejde med Musikhuset Aarhus.

Søndag d. 15. juli kl. 20:00 i Musikhuset Aarhus.
KØB BILLET

Den kun 32-årige Melody Gardot har bjergtaget jazzlyttere over hele verden. Som både komponist, guitarist, pianist og sangskriver. Og ikke mindst med sin bløde, følsomme og udtryksfulde stemme. Nu kan hendes egne numre opleves med et fuldt bigband for første gang nogensinde.

“En ubesværet kraftpræstation af den karismatiske amerikaner og hendes forrygende orkester” - GAFFA, 2015

Hendes store gennembrug var albummet “My One and Only Thrill”, som har solgt 1,5 millioner albums siden 2009. Albummet blev skabt i samarbejde med den Grammy-vindende producer Larry Klein, som især er kendt for sit mangeårige samarbejde med Joni Mitchell (med hvem han var gift og lavede “Both Sides Now”), samt artister som Herbie Hancock, Freddie Hubbard og Tracy Chapman.

“Modsat Norah Jones, har Melody Gardots kompositioner lykkeligvis ikke fået den helt store tur med pænhedskammen. Albummet er rigt på smukt melankolske skæringer, som ikke har fået trimmet al bid og karisma væk i produktionsfasen" - Berlingske om albummet 'The Currency of Man'.

Ikke alene har Melody Gardot gjort sig bemærket som musiker, men også som menneske. Hun er udøvende buddhist, makrobiotisk kok og fortaler for musikterapi. Som 19årig mistede hun al følesans og bevægelighed efter en ulykke - en ulykke, hun med tiden kom sig over med musikken som middel. Idag rejser hun rundt på hospitaler og hospitaler for at tale om og diskutere, hvordan musik kan bruges helbredende i forbindelse med sygdom og ulykker.

Vel mødt til en storslået og følsom aften, der ganske præsenterer Melody Gardots egen musik i en nyt og unikt bigbandformat og sparker gang i Aarhus Jazz Festival 2018 med manér.

Arrangør: Musikhuset Aarhus