Back to All Events

Ridehuset Swinger: Scandinavian Big Band Nights feat. Mimi Terris (S) & Mads Mathias (DK)

  • Ridehuset, Aarhus 1 Vester Allé Aarhus, 8000 Denmark (map)
SBBN_presse2_tekst.jpg

For 28. år i træk åbner Aarhus Jazz Orchestra op for en af de helt store arrangementer under Aarhus Jazz Festival, nemlig Ridehuset Swinger. De seneste tre år har Aarhus Jazz Orchestra rejst ud i verden til Ridehuset Swinger ved Aarhus Jazz Festival. Til Brasilien, Spanien og Sydafrika med jazzfusioner til stor begejstring for publikum.

I år vender bigbandet tilbage til rødderne med et musikalsk heldagsprogram, der dyrker den skandinaviske jazzarv og nerve. Som altid kan du opleve et hav af spændende jazzmusik i løbet af dagen fra både danske og internationale artister, og du kan nyde lækre delikatesser på det store madmarked på Officerspladsen ved siden af Ridehuset. Hver aften åbner Aarhus Jazz Orchestra dørene til de anmelderroste aftenkoncerter, der i år har titlen "Scandinavian Big Band Nights" med den svenske Mimi Terris og Danmarks egen Mads Mathias. 

  • Det musikalske program starter kl. 12:30. Se programmet nedenfor.
  • Oplev Aarhus Jazz Orchestras koncert med Scandinavian Big Band feat. Mimi Terris & Mads Mathias kl. 20:00
  • Alle koncerter er gratis.

 

PROGRAM


12.30: JazzTalk: Christian Vuust (Officerspladsen)
Nordisk jazz - hvad er det for en fisk? Og findes der en såkaldt nordisk tone? Christian Vuust - aarhusiansk saxofonist og komponist - vil med ord og især toner fra sin pladesamling forsøge at indkredse disse emner. Christian Vuust er uddannet musiker fra Berklee College of Music i Boston U.S.A. Han arbejder til daglig som docent ved Det Jyske Musikkonservatorium og som freelance jazzmusiker, komponist og orkesterleder. Han har turneret over hele verden med sin musik og har medvirket på over 70 pladeudgivelser, er er tidligere Grammy- og DMA-nomineret og i 2016 modtog han jazzprisen Gaffelprisen for sit arbejde med jazzmusik. Til denne Jazz Talk skal publikum ikke forvente at få de definitive svar på spørgsmålet om, hvad nordisk jazz er. Men Christian Vuust deler ud af sine spændende perspektiver, og der vil blive spillet masser af god musik!

14.00: Danish Youth Jazz Orchestra: "We are DYJO" (Ridehuset)
Danish Youth Jazz Orchestra præsenterer til koncerten ”We are DYJO” et helt særligt personligt repertoire. De unge bigbandmusikere i det nystiftede ungdomsbigband har nemlig hver valgt, komponeret eller arrangeret et nummer på sætlisten. Danish Youth Jazz Orchestra er både et elitebigband og en talentudviklingsbase, bestående af nogle af de dygtigste unge jazztalenter i Midtjylland. Musikalsk set har bigbandet rod i den traditionelle bigbandmusik, men med masser af plads til det vilde, skæve og eksperimenterende.

15.30: Waidtløw4 – New Nordic Jazz (Officerspladsen)
Waidtløw4 er navnet på en formidabel kvartet med Claus Waidtløw i spidsen. Claus Waidtløw er en af landets mest anerkendte og efterspurgte saxofonister og komponister. Som både musiker og komponist er han anerkendt for sine originale og melodiske stykker for mindre jazzensembler og store komplekse værker for bigband. Claus Waidtløws seneste udgivelser har været bigbandudgivelser, blandt andet i samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra. Men nu er han tilbage som frontfigur i en mindre gruppe. Waidtløws nye kvartet består af nogle af de bedste og mest anerkendte musikere på den danske jazzscene, og kvartetten præsenterer ved denne koncert musik fra deres nyudgivne album. Musikken er komponeret af Claus Waidtløw og kan bedst kan betegnes som moderne melodisk jazz med et tydeligt nordisk præg.

Lineup:
Claus Waidløw (sax)
Jacob Christoffersen (p)
Jesper Bodilsen (b)
Morten Lund (drm)

17.00: Blood Sweat Drum + Bass plays Stravinsky feat. Stefan Pasborg & Frederik Lundin (Ridehuset)
Med 22 musikere og en sjælden, moderne bigbandlyd har Blood Sweat Drum + Bass sat sit uomgængelige fodtryk på den professionelle danske bigbandscene. Til denne koncert kan de opleves med den prisbelønnede tenorsaxofonist Fredrik Lundin og trommeslager Stefan Pasborg. Blood Sweat Drum + Bass har eksisteret siden 2001 med meget få udskiftninger, og arbejder som et kollektiv, der bruger fælles tid på at finde en særlig sound i orkestret, der også rummer mange personlige solister. Repertoiret er originale kompositioner og alle arrangementer er skrevet specielt til orkestret af bigbandets kunstneriske leder Jens Christian "Chappe" Jensen.

20.00: Scandinavian Big Band Nights: Aarhus Jazz Orchestra feat. Mimi Terris (S) & Mads Mathias (DK)
De sidste tre år har Aarhus Jazz Orchestra rejst jorden rundt med brasiliansk, flamenco og sydafrikansk bigbandmusik til aftenkoncerterne ved Ridehuset Swinger. Koncerterne har dyrket det musikalske møde mellem forskellige kulturer, og anmeldernene har sprudlet af begejstring og døbt Ridehuset Swinger ”jazzfestivalens epicenter.”

I år rejser Aarhus Jazz Orchestra hjem igen, og inviterer til aftenkoncerter under titlen ”Scandinavian Big Band Nights”. Orkestret er dykket ned i den skandinaviske jazzarv sammen med den fremragende sanger og entertainer, Mads Mathias, og den nye stjerne på den svenske nattehimmel, Mimi Terris. Publikum kan se frem til en sand hyldest til danske og svenske jazzklassikere samt nyere musik af Mads Mathias og Mimi Terris, alt sammen fremført at nogle af Scandinaviens mest kyndige jazzhænder.


Hovedsponsor af Ridehuset Swinger: De Jyske Bryghuse
Ridehuset Swinger 2018 er desuden støttet af: Dansk Musikerforbund, Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, Nordisk Kulturfond, Aarhus Jazz Festival, Aarhus - Europæisk Frivillighovedstad 2018 & LaserTryk.