OM AARHUS JAZZ ORCHESTRA

Aarhus Jazz Orchestra pressebillede.jpg

Aarhus Jazz Orchestra er et af Europas førende bigbands. Siden dannelsen af orkestret i 1977 af den legendariske Jens Klüver (dengang: Klüvers Big Band) har orkestret støt udviklet sig til at levere musikalske oplevelser i absolut verdensklasse. Orkestret består af nogle af de bedste musikere i den danske jazzarena, og flere af dem er solister i international klasse.

Med mere end 100 koncerter om året har Aarhus Jazz Orchestra arbejdet sammen med de største jazzikoner gennem tiden som eksempelvis den grammyvindende Kurt Elling og guitarikonet John Scofield såvel som en perlerække af andre store navne som Peter Erskine, Jon Balke, Geir Lysne, David Liebman, Cæcilie Norby m.fl. Samtidigt er Aarhus Jazz Orchestra, med anmelderroste nationale og internationale koncerter, i særlig grad med til at udbrede kendskabet til jazz som musikstilart og Aarhus som by og brand. Senest er Aarhus Jazz Orchestra blevet hyldet ved Danish Music Awards Jazz 2016 for Jakob Buchanans "Buchanan Requiem", som vandt i kategorierne "Årets Danske Jazzkomponist" og "Årets Danske Jazzudgivelse".

Aarhus Jazz Orchestra er en selvejende institution med adskillige tværgående samarbejdsaftaler, blandt andet med Viborg Kommune, Magistratsafdelingen for Børn og Unge i Aarhus og Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg i Aarhus. Med støtte fra Statens Kunstfond og Aarhus Kommune er Aarhus Jazz Orchestra det eneste rytmiske basisensemble i Danmark.

Følg Aarhus Jazz Orchestra på Facebook og på instagram: @aarhusjazzorchestra

 

 

MUSIKERE

 

SAXOFON

 

NN - Lead Alto
Johan Toftegaard - Alto
Michael Bladt - Tenor
Cesar Joaniquet - Tenor
Michael Olsen - Barytone

 

TROMBONE

 

Stefan Ringive - Lead
NN
Niels Nørgaard
Henrik Resen

 

TROMPET

 

Marius Haltli - Lead
Jan Lynggaard Sørensen  
Lars Søberg
Jakob Buchanan

 

RYTMEGRUPPE

 

Mads Bærentzen - Piano
NN - Bass
NN - Drums