Skolekoncerter

 

Når det 19 mand store Aarhus Jazz Orchestra afholder skolekoncerter, er der oftest flere hundrede børn fra 3.-5. klasse med på scenen. Både børn, publikum og orkester får en fantastisk oplevelse, og børnene inddrages i en vidunderlig verden af jazz, latin, funk og blues. Klik her for at se her hvordan det så ud, da TV2 Østjylland besøgte Viby Skoles Skolekoncert tirsdag d. 8. maj 2018.

Tilmeldingen til Skolekoncerter forløbet i 2020 er nu åbent. Skal din skole have besøg af Aarhus Jazz Orchestra? Læs venligst nedenstående tilbud igennem og find oplysning om tilmelding længere nede på siden.

 

PÅ KONCERTDAGEN AFHOLDES GENERALPRØVE SAMT TO KONCERTER

Kl. 09.00-11.15: Formiddagskoncert
1 times generalprøve hvor alle børnene øver numrene med Aarhus Jazz Orchestras rytmegruppe (klaver, guitar, bas, perkussion og trommer), samt en formiddagskoncert for alle elever og lærere på skolen.

Kl. 19.00-20.30: Aftenkoncert
En aftenkoncert for forældre, søskende, bedsteforældre og andre interesserede med hele Aarhus Jazz Orchestra (19 musikere). Billetpris for aftenkoncerterne er 20 kr. for voksne.

Koncerterne kan holdes på den enkelte skole, men flere skoler kan også slå sig sammen. Det skaber mulighed for, at børn fra flere skoler møder hinanden og oplever suset, når de - ofte flere hundrede børn - synger sammen med et stort professionelt orkester.

Vi afholder 6 koncerter i 2019, og følgende datoer er i spil: 14., 15., 16., 20., 21., 22. & 23. maj. Forløbet starter i januar 2019 og er for alle skolens 3., 4. og 5. klasser.

BESKRIVELSE AF FORLØBET

Forløbet er for alle 3., 4. og 5. klasser på skolen, der alle arbejder med en række sange i musikundervisningen, som de optræder med på en stor, fælles koncertdag med fuldt bigband. Sangene er skrevet specielt til aldersgruppen, så de får den bedst mulige oplevelse af de forskellige musikgenrer.

Børnene indstuderer sangene sammen med deres musiklærer på skolen. Omkring 14 dage inden koncerten får skolen besøg af dirigenten Nikolai Bøgelund og orkestrets pianist, der øver sangene igennem med eleverne og forbereder dem på koncerterne.

Som et ekstra tilbud kommer en formidler og en musiker fra orkestret gerne på besøg med et oplæg, der giver eleverne indblik i, hvad et bigband er, og hvad det vil sige at være en del af så stort et orkester. Besøget vil ligge 4-8 uger før koncertdagen.

Alle materialer til forløbet lægges tilgængelige på en server (teksthæfte til børnene, nodehæfte til lærerne samt lydfiler), så de deltagende musiklærere selv kan hente materialet.

 

LOKALE

Hal, gymnastiksal, aula eller lignende. Her skal minimum være plads til antal deltagende børn x 3. Koncerten kan holdes på den enkelte skole,
eller flere skoler kan med fordel slå sig sammen
om projektet.

ANTAL DELTAGERE
100-1000 elever fra 3.-5. klasse 

PRIS
Det er gratis for skoler i Aarhus at deltage i Skolekoncert-forløbet. Skolen afholder kun Koda-udgifter og lidt fortæring til bigbandet.

Aarhus Jazz Orchestra aflønnes med entréindtægten fra aftenkoncerterne. Pris for skolekoncerter i Aarhus er 20 kr. for voksne / gratis for børn under 18 år. Billetpris for skoler uden for Aarhus Kommune aftales med de deltagende skoler.

TILMELDING

Tilmelding til Skolekoncert forløbet i 2020 er nu åbent. Du kan tilmelde dig ved at sende en mail til mathilde@ajazz.dk.

Følgende informationer skal inkluderes i tilmeldingsmailen:

  • Antal 3., 4. og 5. klasser (husk at tilmeldingen gælder alle skolens 3., 4. og 5. klasser)

  • Antal deltagende elever

  • Om I har et sted til afholdelse af koncert (OBS: der skal være plads til alle deltagende elever x3)

  • Hvilke(n) koncertdag(e) I ønsker at melde ind på (angiv gerne hvis flere af ovenstående koncertdatoer vil kunne passe jeres skole)

Skolekoncert Big Band Aarhus Jazz Orchestra Formidling

TILBAGEMELDING FRA EN TILFREDS MUSIKLÆRER:

Jeg vil gerne sige tusind tak for bandets rigtig flotte koncert 3. marts i sløjfen i Hadsten. Jeg var en af de musiklærere der hjalp lidt til. Mine 3. klasses elever har virkelig fået en fantastisk oplevelse. Ugen efter koncerten har vi talt lidt om øveforløbet, generalprøven og aftenkoncerten, og de fleste af børnene mente at koncertdagen for dem havde været helt på højde med juleaften. Helt personligt fik jeg et kæmpe kick ud af dagen og havde godt nok noget svært ved at "falde ned" igen de næste dage.
Lars Ginge Skov, Musiklærer Østervangskolen Hadsten