Skolekoncerter

 

Når det 19 mand store Aarhus Jazz Orchestra afholder skolekoncerter, er der oftest flere hundrede børn fra 3.-5. klasse med på scenen. Både børn, publikum og orkester får en fantastisk oplevelse, og børnene inddrages i en vidunderlig verden af jazz, latin, funk og blues. 

Børnene oplever suset af at synge sammen med andre, og det er slående, så positivt de tager imod sangene - selv om musikken er ny for dem og unægtelig skiller sig ud fra de hits, de til daglig lytter til.

 

PÅ KONCERTDAGEN AFHOLDES GENERALPRØVE SAMT TO KONCERTER

09-11.15: Formiddagskoncert
1 times generalprøve hvor alle børnene øver numrene med Aarhus Jazz Orchestras rytmegruppe (klaver, guitar, bas, perkussion og trommer) samt en formiddagskoncert for alle elever og lærere på skolen.

kl. 19-20.30: Aftenkoncert
En aftenkoncert for forældre, søskende, bedsteforældre og andre interesserede med hele Aarhus Jazz Orchestra (19 musikere).

Koncerterne kan holdes på den enkelte skole, men flere skoler kan med fordel slå sig sammen. Dette skaber mulighed for, at børn fra flere skoler møder hinanden og oplever suset, når de - ofte flere hundrede børn - synger sammen med et stort professionelt orkester.

 

PRIS
Aarhus Jazz Orchestra aflønnes med entréindtægten fra aftenkoncerterne. Pris for skolekoncerter i Aarhus er 20 kr. for voksne / gratis for børn u/18 år, og skolen skal kun afholde udgifter til koda og lidt fortæring til bigbandet. OBS: Billetpris for skoler uden for Aarhus Kommune aftales med de deltagende skoler.

 

BESKRIVELSE AF FORLØBET
Forløbet er for hele skolens 3., 4. og 5. årgang, der hver især arbejder med 9 sange i musikundervisningen, som de optræder med sammen på en stor koncertdag. Alle materialer lægges tilgængelige på en server (teksthæfte til børnene, nodehæfte til lærerne samt lydfiler), så de medvirkende skoler musiklærere selv kan hente materialet. Al tekst og musik er komponeret og arrangeret specielt til aldersgruppen, så de får en oplevelse af de forskellige musikgenrer.

Børnene indstuderer sangene sammen med deres musiklærer på skolen. Ca. 14 dage inden koncerten får skolen besøg af dirigenten Nikolai Bøgelund og orkestrets pianist, der øver sangene igennem med børnene og forbereder dem på de kommende koncerter.

For at projektet skal komme bedst i mål for alle parter, er det vigtigt at eleverne har lært sangene, når dirigent og pianist kommer på besøg. På den måde optimeres forløbet for alle parter, og eleverne får det optimale udbytte.

 

FORMÅL
Formålet er at give børnene en anderledes og nærværende oplevelse af den professionelle bigband-musik og af de instrumenter, bigbandet består af. Forløbet skaber et motiverende og inspirerende læringsrum for børnene, der på en sjov og spændende måde udfordrer kreativiteten. I de vante rammer får de muligheden for at udforske musikken, styrke fællesskabet og skabe noget stort i samarbejde med deres kammerater og med professionelle musikere.

 

VARIGHED
Forprøve med dirigent/pianist: 1,5 time

Formiddagskoncert: 1 time (for alle elever og lærere på de medvirkende skoler)

Aftenkoncert: 1,5 time (for søskende, forældre, bedsteforældre og andre interesserede)

TILMELDING
Skriv venligst til: info@ajazz.dk
eller kontakt os på +45 30 24 06 62

LOKALE
Hal, gymnastiksal, aula eller lignende. Her skal minimum være plads til antal deltagende børn x 3. Koncerten kan holdes på den enkelte skole,
eller flere skoler kan med fordel slå sig sammen
om projektet.

ANTAL DELTAGERE
100-1000 elever fra 3.-5. klasse 

Boern og Niko haenderne op_0105.jpg

TILBAGEMELDING FRA EN TILFREDS MUSIKLÆRER:

Jeg vil gerne sige tusind tak for bandets rigtig flotte koncert 3. marts i sløjfen i Hadsten. Jeg var en af de musiklærere der hjalp lidt til. Mine 3. klasses elever har virkelig fået en fantastisk oplevelse. Ugen efter koncerten har vi talt lidt om øveforløbet, generalprøven og aftenkoncerten, og de fleste af børnene mente at koncertdagen for dem havde været helt på højde med juleaften. Helt personligt fik jeg et kæmpe kick ud af dagen og havde godt nok noget svært ved at "falde ned" igen de næste dage. 
                                                                                                  - Lars Ginge Skov, Musiklærer Østervangskolen Hadsten