Anders Ørbæk er Aarhus Jazz Orchestras nye orkesterchef

 
Anders Ørbæk, orkesterchef i Aarhus Jazz Orchestra

Anders Ørbæk, orkesterchef i Aarhus Jazz Orchestra

Det er med stor glæde, at bestyrelsen i Aarhus Jazz Orchestra kan meddele, at Anders Ørbæk tiltræder stillingen som orkesterchef. 

Anders Ørbæk har siden 2018 været kunstnerisk ansvarlig producent hos Aarhus Jazz Orchestra. Da den tidligere orkesterchef Dorthe Andersen stoppede ved udgangen af 2020, har han desuden fungeret som konstitueret orkesterchef.

Anders Ørbæk skal, i tæt samarbejde med bestyrelsen og den øvrige organisation, videreføre orkestrets virke og stå i spidsen for de fremtidige projekter, samt den overordnede strategiske og kunstneriske udvikling.

Om valget af Anders Ørbæk udtaler formand for bestyrelsen Mette Rohde Gottschalck 

"Vi er meget glade for, at Anders Ørbæk har valgt at søge og takke ja til stillingen som vores nye orkesterchef. Vi har haft et stærkt kvalificeret ansøgerfelt til jobbet. Anders har de dokumenterede kvalifikationer, som vi har lagt stor vægt på i udvælgelsesprocessen. Han har et indgående kendskab til jazzmusikken og har ved flere lejligheder bevist sine evner til at føre orkestret ud i spændende og udfordrende projekter. Han har et godt netværk i jazzmiljøet både lokalt og nationalt, og så er det vigtigt for os, at han er en faciliterende og inddragende leder, der passer rigtig godt ind i organisationen.”

Om ansættelsen udtaler Anders Ørbæk:

“Jeg er meget glad for at tiltræde stillingen som orkesterchef. Aarhus Jazz Orchestra er en spændende kulturinstitution med dedikerede og dygtige medarbejdere og mange gode samarbejdspartnere. Jeg ser frem til at videreføre og udvikle orkestrets arbejde og skabe masser af fantastiske musikoplevelser for et mangfoldigt publikum i alle aldre.”

Anders Ørbæk tiltræder stillingen med det samme.