Back to All Events

Flamenco Big Band


  • Studenterhuset, Aarhus 3 Nordre Ringgade Aarhus C, 8000 Denmark (map)
26-_DSC3262.jpg

FLAMENCO BIG BAND

Lørdag den 7. april kl. 20.00. DR Studenterhuset, Aarhus
Søndag den 8. april kl. 16.00 Studie 2 - DR Koncerthuset, København
Mandag den 9. april: DR Koncerthus, København. Formidlingskoncert.

KØB BILLET

Aarhus Jazz Orchestra er stolt af endnu engang at tage imod den storslåede Perico Sambeat til Flamenco Big Band i Aarhus og København i samarbejde med DR Musikariet.

Fra Ridehuset Swinger 2016 - Flamenco Big Band Nights med Perico Sambeat i spidsen. Foto: Per Bergmann.

Fra Ridehuset Swinger 2016 - Flamenco Big Band Nights med Perico Sambeat i spidsen. Foto: Per Bergmann.

Tag med på en interkulturel rejse, når bigband-jazz smelter sammen med den temperamentsfulde flamenco-tradition.

Vil du prøve den traditionsrige Flamencodans på egen krop? Inden koncerten har muligheden for at deltage i en eksklusiv danseworkshop med den fabelagtige flamencodanser, Karen Lugo. KLIK HER og læs mere.

Line up
Aarhus Jazz Orchestra
Perico Sambeat (musical director & soloist)
Karen Lugo (dance)
Tomás Gonzales (vocal)
Jose Dominguez (percussion)
Juan Carlos Gomez (guitar)

Projektet er en fortsættelse af Aarhus Jazz Orchestras årlige arrangement under Aarhus Jazz Festival, Ridehuset Swinger. Med titlen "Flamenco Big Band Nights" i 2016 fyldtes Ridehuset fire aftener i træk med udsøgt kombination af traditionel bigband-jazz og Flamenco-traditionens dragende klange og bevægelser. Det er derfor med største fornøjelse, at Aarhus Jazz Orchestra i samarbejde med DR Musikariet endnu engang lader to markante traditioner inden for musikken smelte sammen til en spændende koncertrække.

Koncerterne er en del af Roma Festival 2018 i København, der hylder den mangfoldige og spændende Roma kultur. Flamenco er et strålende eksempel på denne fascinerende kultur og repræsenterer et af de bedste eksempler på det musikalske, frugtbare møde mellem europæisk og arabisk/islamisk kultur. Kombineret med bigband-jazz opstår der en dramatisk udvidet musikalsk ramme for flamencomusikernes og -danserens ekspressive og følelsesmættede udtryk.

Oplev koncerten her
Lørdag den 7. april     Studenterhus Aarhus
Søndag den 8. april    DR Koncertsal
Mandag den 9. april    DR Koncertsal - lukket formidlingskoncert

Altsaxofonisten, komponisten og arrangøren Perico Sambeat betragtes som en af de største spanske jazzmusikere. Han har opnået enorm prestige for hans ekstraordinære karriere, både i og uden for Spanien.  Med over tyve albums som leder og medvirkende på mere end hundrede udgivelser, kan man fremhæve hans arbejde med ikoner som Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Tete Montoliu, Michael Brecker, Pat Metheny og mange flere.

Aarhus Jazz Orchestra (tidl. Klüvers Big Band) er et professionelt dansk bigband grundlagt i 1977 af den legendariske Jens Klüver. Gennem årene har orkestret spillet med en lang række internationale solister som såsom Kurt Elling, John Scofield, David Sanborn, Jamie Cullum, Dee Dee Bridgewater m.fl. Orkestret spiller mere end 80 koncerter årligt i både ind- og udland og laver en lang række projekter, der spænder imponerende vidt rent kunstnerisk. Bandet har ved mange lejligheder høstet stor anerkendelse med flere DMA-priser og -nomineringer samt fornem omtale i både danske og udenlandske medier til følge. Orkestret tæller nogle af de bedste danske jazzmusikere og solister på højeste kunstneriske niveau, og sammen formår de at skabe en enestående bandsound og en udadvendt musikalsk energi, der har bragt orkestret til de kunstneriske højder, hvor det befinder sig i dag.

Med støtte fra Aarhus Kommune og Statens Kunstfond er Aarhus Jazz Orchestra det eneste rytmiske basisensemble i Danmark.