Back to All Events

Eksklusiv danseworkshop m. Karen Lugo og koncert m. Flamenco Big Band

  • Studenterhuset, Aarhus Universitet (map)

Nu får du en helt enestående chance for en udsøgt aften i flamencoens tegn! For kun 250 kr. + gebyr får du 45 min. workshop med den enestående flamencodanser Karen Lugo, samt koncert med "Flamenco Big Band", der består af Aarhus Jazz Orchestra, Perico Sambeat og et hold eminente spanske musikere. Aarhus Jazz Orchestra giver et glas cava inden koncerten.

 

Flamenco og bigband-musik lyder umiddelbart som to uforenelige stilarter. Men takket være nogle af de bedste artister inden for hver deres genre, skabes der en helt unik, forførisk og sansemættet oplevelse af musik og dans. Nu har du mulighed for at opleve disse volumniøse musikgenrer til koncert med Aarhus Jazz Orchestra og Perico Sambeat. Og ikke nok med det får du også mulighed for at prøve den professionelle Flamenco dans på egen krop ved en workshop med danserinden Karen Lugo, der medvirker som danser ved koncerten.

“Precise” doesn’t begin to describe up-and-coming flamenco sensation Karen Lugo’s dancing. Every line and pose she strikes seem as carefully calibrated as the inner mechanisms of a Philippe Patek watch.

Sådan beskriver Miama Herald Karen Lugo efter en optræden i Miami-Dade County Auditorium i 2015. Det er ikke uden grund, at Karen Lugo i disse år gør sig bemærket blandt både kritikere og publikummer. Nu gæster hun Danmark i et helt unikt projekt, hvor traditionel flamencomusik, bigbandjazz og dans smelter sammen i en storslået koncert med Aarhus Jazz Orchestra. En koncert, der intensiverer og udvider oplevelsen af flamencoens ekspressive dramatik. Direktionen er er overladt i den mesterlige dirigent Perico Sambeats kyndige hænder, og fremføres af et hold brillante spanske flamencomusikere, Aarhus Jazz Orchestra i fuld bigbandopstilling med akkompagnement af Karen Lugos forførende trin.
 

Aftenens tidsplan ser således ud:

18.30-  19.15: Workshop med Flamenco danser Karen Lugo
19.15 - 19.45: Aarhus Jazz Orchestra giver et glas cava
20.00 - ca. 22.00: Koncert med Flamenco Big Band feat. Aarhus Jazz Orchestra & Perico Sambeat

OBS: Vi anbefaler at være i Studenterhuset senest 18.15, så der er god tid til at finde lokale m.v. inden workshoppen går i gang kl. 18.30.

Altsaxofonisten, komponisten og arrangøren Perico Sambeat betragtes som en af de største spanske jazzmusikere. Han har opnået enorm prestige for hans ekstraordinære karriere, både i og uden for Spanien. Med over tyve albums som leder og medvirkende på mere end hundrede udgivelser, kan man fremhæve hans arbejde med ikoner som Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Tete Montoliu, Michael Brecker, Pat Metheny og mange flere.

Aarhus Jazz Orchestra (tidl. Klüvers Big Band) er et professionelt dansk bigband grundlagt i 1977 af den legendariske Jens Klüver. Gennem årene har orkestret spillet med en lang række internationale solister som såsom Kurt Elling, John Scofield, David Sanborn, Jamie Cullum, Dee Dee Bridgewater m.fl. Bandet har ved mange lejligheder høstet stor anerkendelse med flere DMA-priser og -nomineringer samt fornem omtale i både danske og udenlandske medier til følge. Orkestret tæller nogle af de bedste danske jazzmusikere og solister på højeste kunstneriske niveau, og sammen formår de at skabe en enestående bandsound og en udadvendt musikalsk energi, der har bragt orkestret til de kunstneriske højder, hvor det befinder sig i dag

Earlier Event: March 18
Store Big Band Dag 2018
Later Event: April 7
Flamenco Big Band