Back to All Events

Highlights fra 4 årtier


Aarhus Jazz Orchestra pressebillede.jpg

EFTER MERE END 40 ÅR PÅ DEN DANSKE JAZZSCENE FINDER AARHUS JAZZ ORCHESTRA NU DE STØRSTE HIGHLIGHTS FREM TIL EN STORSLÅET KONCERTRÆKKE SAMMEN MED SANGTALENTET SIGNE JUHL.

SigneJuhl2017_zapolskadesign_003.jpg

Det danske sangtalent Signe Juhl er solist ved koncerterne.

Alt det bedste er fundet frem fra arkivet fra samarbejder med nogle af tidens største jazzikoner. Koncerten vil byde på en perlerække af komponister fra eksempelvis Thad Jones, Bob Brookmeyer, Quincy Jones og Maria Schneider under ledelse af dirigent Nikolai Bøgelund. Undervejs i koncerten kan du høre om udvalgte numre fra nogle af de musikere, der har været en fast del af Aarhus Jazz Orchestra gennem en længere årrække. Kom med og få et enestående indblik i Aarhus Jazz Orchestra i en tid, hvor noget af den absolut bedste bigband-musik blev skrevet.

Aarhus Jazz Orchestra blev grundlagt i 1977, først (og ganske kort) med titlen Bred Ymer, og dernæst som Klüvers Big Band – et navn, der vækker genklang hos de fleste jazzkendere. Den legendariske Jens Klüver stod i spidsen og udviklede bigbandet fra et hobbyprojekt under studietiden til en af de vigtigste aktører i nordisk bigband-jazz. Siden 2012 har orkestret eksisteret under navnet Aarhus Jazz Orchestra. Sidste år rundede orkestret sit 40års jubilæum som en af de absolut stærkeste bigbands i Norden med mere end 80 årlige koncerter i både ind- og udland.

Med støtte fra Aarhus Kommune og Statens Kunstfond er Aarhus Jazz Orchestra det eneste rytmiske basisensemble i Danmark.

Koncerten kunne opleves her
3. oktober kl. 19.30 Atlas, Aarhus
4. oktober kl. 20.30 Foderstoffen, Ringe
5. oktober kl. 20.00 Jazz9700, Brønderslev
6. oktober kl. 20.00 Mejeriet i Torup, Hundested
7. oktober kl. 15.00 Portalen, Greve

Earlier Event: September 22
Fællessang / Folkets Møde
Later Event: October 23
Dit hjerte er i fare Andresen