Back to All Events

Dit hjerte er i fare Andresen


  • Lokalcentre i Aarhus (map)
Fra koncerten "Dit hjerte er i fare Andresen" den 18. april 2018 på Lokalcenter Skæring. Fotos: Kim Song Sternkopf / Heartmatter Artworks

Fra koncerten "Dit hjerte er i fare Andresen" den 18. april 2018 på Lokalcenter Skæring. Fotos: Kim Song Sternkopf / Heartmatter Artworks

Gratis jazzkoncerter på lokalcentre i Aarhus Kommune:

Dit hjerte er i fare Andresen

I april og oktober besøger musikere fra Aarhus Jazz Orchestra og jazzsangerinde Karoline Budtz aarhusianske lokalcentre med nogle af de skønneste sange fra især 1930-1950.

Oplev koncerten her:
Tirsdag den 23. oktober kl. 16.00 på Lokalcenter Hørgården & kl. 19.00 på Lokalcenter Rosenbakken
Torsdag den 25. oktober kl. 13.00 på Lokalcenter Sønderskovhus & kl. 16.00 på Lokalcenter Havkær
Fredag den 26. oktober kl. 13.00 på Lokalcenter Marselis & kl. 16.00 på Lokalcenter Hjortshøj

Kom med til hyggelige, gratis koncerter på lokalcentre i Aarhus, som i år står på musik fra de swingende 1930’ere, 1940’ere og 1950’ere. Her slog swingmusikken for alvor igennem – til glæde for nogen, og forargelse for andre. Til trods for den politiske uro og efterfølgende 2. verdenskrig blomstrede jazz- og swingmusik i bedste velgående.

Foto: Kim Song Sternkopf / Heartmatter Artworks

Foto: Kim Song Sternkopf / Heartmatter Artworks

Lokalcenterkoncerterne er spækket med sange såsom ”Deidres Samba”, ”Ta’ og kys det hele fra mig”, ”Så længe skuden kan gå” og titlen på koncerten, nemlig ”Dit hjerte er i fare Andresen”. Sange, der er skrevet om og til folket og fællesskabet, og det er netop i fællesskabets tegn, vi deler de smukke, frække, alvorlige og finurlige sange, som er del af vores fælles arv og sangskat.

Med sin udsøgte vokal vil sangerinde Karoline Gro Budtz sammen med en kvintet af musikere fra Aarhus Jazz Orchestra fremføre de herlige sange, ligesom der også vil være enkelte fællessange.

Et anderledes samarbejde
Lokalcentrene i kommunen er ikke det hyppigste spillested for en jazzmusiker, og tonerne fra en silkeblød saxofon næppe hverdagskost i spisesalen på lokalcentrene. Men ved at komme ud på relativt ukendt terræn, opstår der spændende møder og anderledes musikoplevelser for borgere, såvel som musikere.
En vigtig del af Aarhus Jazz Orchestras arbejde består i at formidle både jazz og musik til lokalsamfundet, og netop denne type koncert bidrager til et anderledes aspekt af formidling ved dens større intimitet og kontakt med det lokale publikum.


Koncerterne er en del af en samarbejdsaftale med Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg i Aarhus, som skal sikre spændende, gratis musiktilbud for borgere i Aarhus Kommune.

Fra lokalcenterkoncerter foråret 2018 med sanger Karoline Budtz
Video af: Kim Song Sternkopf // HeartMatter Media


 

Earlier Event: October 3
Highlights fra 4 årtier
Later Event: November 10
Træd indenfor... i et BIGbigband!