Back to All Events

Åbning af Pafos 2017 - European Capital of Culture

Aarhus Jazz Orchestra spiller til den officielle åbning af Pafos 2017 - Aarhus' søsterby, den anden europæiske kulturhovedstad i 2017.

Coming to a New World er navnet på Lars Møllers fyrstelige åbningsværk, som weekenden efter den officielle åbning af Aarhus 2017 - Europæisk Kulturhovedstad spilles ved åbningen af vores søsterhovedstad Pafos på Cypern. Aarhus Jazz Orchestras bidrag til åbningen af Pafos 2017 er en gave fra Aarhus 2017 til den cypriotiske kulturhovedstad.

Musikken til Lars Møllers værk er komponeret med inspiration fra dragens dans over himlen, når den hvirvler forvildet i mødet med stormen. Den flyver rundt i turbulente mønstre og kaotisk akrobatik, indtil linen pludselig springer. Dragen forsvinder. Men i et mirakel skal det vise sig, at idet dragen slippes, finder den sin egen frie dans, og menneskene på jorden betages af dragens fantastiske leg. 'Coming to a New World' tematiserer menneskets rejse på tværs af landegrænser og kulturer i en tid, hvor disse rejser er særligt meget i fokus. Sangteksterne til kompositionen er skrevet ud fra Martin Luther Kings tale 'Promised Land', og handler om menneskets håb og forventninger på rejsen mod nye lande.

Lars Møller bliver betragtet som en af Skandinaviens største komponister. Han er uddannet fra det rytmiske konservatorium i København, men har sidenhen studeret i blandt andet New York og New Dehli. Med et omfangsrigt bagkatalog som det indflydelsesrige Lars Møller Group, musiker i DR's bigband, indehavner af Statens Kunstfonds 3årige arbejdslegat, tidligere kunstnerisk leder i Aarhus Jazz Orchestra og meget, meget mere har han stadfæstet sig som en betydelig del af moderne jazzhistorie i Danmark.

Aarhus Jazz Orchestra er et af Europas absolut førende bigbands med mere end 100 årlige koncerter i ind- og udland. Bigbandet er sammensat af nogle af de bedste danske jazzmusikere, og flere er solister i international klasse. Med støtte fra Statens Kunstfond og Aarhus Kommune er Aarhus Jazz Orchestra det eneste rytmiske basisensemble i Danmark.

 

0 Likes

Later Event: February 4
DM-festen 2016