Back to All Events

Åbning af Aarhus 2017 - Europæisk Kulturhovedstad

Aarhus Jazz Orchestra bidrager til Aarhus 2017s spektakulære åbningceremoni og til Aarhus 2017's VIP åbningskoncert med Lars Møllers "Coming to a New World" og til den efterfølgende åbningsparade med Jakob Buchanans "Stemmer fra Rosenhøj"

Lørdag den 21. januar åbner Aarhus Kulturhovedstad 2017 året med et fyrværkeri af fest og magi. Åbningen består af et spektakulært show med en lysparade blandt byens bygninger og en storslået VIP-koncert i Musikhuset Aarhus. Ved hele åbningsbegivenheden bidrager Aarhus Jazz Orchestra med en mindre perlerække af særlige musikalske værker - skrevet specielt til kulturåret.
 

Stemmer fra Rosenhøj

Jakob Buchanan vandt i november 2016 to Danish Music Awards Jazz priser for sit storslåede værk 'Buchanan Requiem'. Og nu står hans næste store projekt for døren; 'Stemmer fra Rosenhøj'. Værket tager udgangspunkt i Rosenhøjs mangfoldige nationalitet, og udfolder sig i et større spørgsmål om unges drømme i Europa idag. I et samspil mellem visuelle og lydlige udtryk har Jakob Buchanan kombineret bigbandlyden med de unges egne stemmer, der fortæller om deres drømme på deres eget sprog. Oplev værket på "stemmernes passage" under åbningsparaden og på Aarhus Havn, hvor optoget slutter.

Jakob Buchanan blev som den første rytmiske studerende optaget i Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse. Han har siden 2001-04 og igen fra 2009 været fast medlem af Klüvers Big Band/Aarhus Jazz Orchestra. Han vandt i november 2016 to Danish Music Awards Jazz-priser, i kategorierne Årets Danske Jazzudgivelse og Årets Danske Jazzkomponist.
 

Coming to a New World

'Coming to a New World' er navnet på Lars Møllers fyrstelige åbningsværk. Musikken er komponeret ud fra dragens dans over himlen, når den hvirvler forvildet i mødet med stormen. Den flyver rundt i turbulente mønstre og kaotisk akrobatik, indtil linen pludselig springer. Dragen forsvinder. Men i et mirakel skal det vise sig, at idet dragen slippes, finder den sin egen frie dans, og menneskene på jorden betages af dragens fantastiske leg.
'Coming to a New World' er på en og samme tid et værk, der tematiserer menneskets rejse på tværs af landegrænser og kulturer. Samtidig er dets storslåethed en fejring af Aarhus' overdådige kulturliv.

Lars Møller bliver betragtet som en af Skandinaviens største komponister. Han er uddannet fra det rytmiske konservatorium i København, men har sidenhen studeret i blandt andet New York og New Dehli. Med et omfangsrigt bagkatalog som det indflydelsesrige Lars Møller Group, musiker i DR's bigband, indehavner af Statens Kunstfonds 3årige arbejdslegat, tidligere kunstnerisk leder i Aarhus Jazz Orchestra og meget, meget mere har han stadfæstet sig som en betydelig del af moderne jazzhistorie i Danmark.