Back to All Events

Store Big Band Dag - The Music of Jens Winther

Søndag d. 6. marts 2016 kl. 14.00 i Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus

Til Store Big Band Dag vil Aarhus Jazz Orchestra sammen med flere af regionens bigbands og dirigeret af Geir Lysne hylde musikken fra den enestående danske jazzkunstner Jens Winther.

LUKKET KONCERT

Med sin alt for tidlige død efterlod trompetist og komponist Jens Winther et stort hul i det danske nutidige jazzmiljø. Hans storladne, lyriske og dramatiske musik bar præg af en usædvanlig stor kunstnerisk spændvidde fra det lysende spirituelle til sjælens allermørkeste, diabolske afkroge. Hans musikalske repertoire forgrenede sig ud i alt fra rockgrupper som Led Zeppelin, over trompetisten Miles Davis, som var et af Jens Winthers store idoler, og ud i både mere klassiske og moderne værker. Aarhus jazz Orchestra, dirigeret af den norske big band-dirigent Geir Lysne, hylder ved Store Big Band Dag intet mindre end et unikum på den internationale jazzscene.

Store Big Band Dag er et initiativ taget af Aarhus Jazz Orchestra og Det Jyske Musikkonservatorium. Det er et årligt tilbagevendende tilbud til alle regionens bigbands, som skal bidrage til at udvikle de kunstneriske færdigheder både indadtil og udadtil, uanset niveau. Med Store Big Band Dag skabes der fornyet inspiration, alt imens netværket mellem alle de deltagende big bands styrkes.

Geir Lysne er en af de mest populære og anerkendte bigband-komponister og dirigenter i Europa. Med et skarpt øje for jazzmusikkens mange facetter har han bidraget til adskillige succesfulde samarbejder med flere markante europæiske bigbands - heriblandt også Aarhus Jazz Orchestra i flere omgange. Han står bag fire prisbelønnede udgivelser fra pladeselskabet ACT, og er blevet nomineret til utallige priser, blandt andet ”Danish Music Awards Jazz” i 2006.

Aarhus Jazz Orchestra er et af de førende bigbands i Europa med mere end 80 årlige koncerter i ind- og udland. Bigbandet består af nogle af de bedste danske musikere, hvor flere af dem er solister i international klasse. Med støtte fra Statens Kunstfond og Aarhus Kommune er Aarhus Jazz Orchestra det eneste rytmiske basisensemble i Danmark.

Du kan følge Aarhus Jazz Orchestra på www.facebook.com/bigbandet og på instagram: @aarhusjazzorchestra.