Back to All Events

The Music of Jens Winther

Foto: Stephen Freiheit

Aarhus Jazz Orchestra vil i selskab med den eftertragtede bigband-dirigent Geir Lysne hylde musikken fra den enestående jazzmusiker Jens Winther.

Fredag d. 26. februar på Viby Gymnasium og Skanderborg Gymnasium (lukkede koncerter)
Lørdag d. 27. februar kl. 20.00 i Atlas, Aarhus
Søndag d. 28. februar kl. 11.00 i Atlas, Aarhus (lukket koncert)

Med sin alt for tidlige død efterlod trompetist og komponist Jens Winther et stort hul i det danske nutidige jazzmiljø. Hans storladne, lyriske og dramatiske musik bar præg af en usædvanlig stor kunstnerisk spændvidde fra det lysende spirituelle til sjælens allermørkeste, diabolske afkroge. Hans musikalske repertoire forgrenede sig ud i alt fra rockgrupper som Led Zeppelin, over trompetisten Miles Davis, som var et af Jens Winthers store idoler, og ud i både mere klassiske og moderne værker. Aarhus jazz Orchestra, dirigeret af den norske bigband-dirigent Geir Lysne, hylder ved koncerten intet mindre end et unikum på den internationale jazzscene.

Geir Lysne er en af de mest populære og anerkendte bigband-komponister og dirigenter i Europa. Med et skarpt øje for jazzmusikkens mange facetter har han bidraget til adskillige succesfulde samarbejder med flere markante europæiske bigbands - heriblandt også Aarhus Jazz Orchestra i flere omgange. Han står bag fire prisbelønnede udgivelser fra pladeselskabet ACT, og er blevet nomineret til utallige priser, blandt andet ”Danish Music Awards Jazz” i 2006.

Aarhus Jazz Orchestra er et af de førende professionelle bigbands i Europa med mere end 80 årlige koncerter i ind- og udland. Bigbandet består af nogle af de bedste danske musikere, hvor flere af dem er solister i international klasse, og som står bag nogle af de stærkeste jazzudgivelser i 2015. Med støtte fra Statens Kunstfond og Aarhus Kommune er Aarhus Jazz Orchestra det eneste rytmiske basisensemble i Danmark.