Back to All Events

1000 år med den danske sang

AARHUS JAZZ ORCHESTRA OG MAGISTRATSAFDELINGEN FOR SUNDHED OG OMSORG FEJRER 1000 ÅR MED DEN DANSKE SANGSKAT

"Drømte mig en drøm i nat" er titlen på Nordens ældst kendte folkevise. Teksten og melodien er skrevet med runer i håndskriftet Codex Runicus, en af de ældste og bedst bevarede afskrifter af Skånske Lov. Aarhus Jazz Orchestra har i samarbejde med Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg den store fornøjelse at fejre 1000-året for den danske sangskat ved koncerter på en række af kommunens lokalcentre:

Mandag d. 10. oktober kl. 13.00 på Lokalcenter Koltgården, Hasselager
Mandag d. 10. oktober kl. 16.00 på Lokalcenter Holme, Højbjerg
Tirsdag d. 11. oktober kl. 13.00 på Lokalcenter Eskegården, Beder
Tirsdag d. 11. oktober kl. 16.00 på Lokalcenter Bjørnshøj, Trige
Onsdag d. 12. oktober kl. 13.00 på Lokalcenter Toftegården, Aarhus V
Onsdag d. 12. oktober kl. 16.00 på Lokalcenter Søholm, 8260 Viby J

"I skovens dybe stille ro" til koncert ved Lokalcenter Brabrand, foråret 2016.
Dansk folkemelodi med tekst af Fritz Andersen.
Arrangement af Jan Lynggaard Sørensen.

Koncerterne vil føre publikum gennem 1000 år med dansk sang. Fra "Drømte mig en drøm i nat" over værker af Carl Nielsen og Jakob Gade, og til nyere komponister som Kim Larsen og Anne Linnet. Spændende historier vil blive knyttet til sangene, hvor også publikum får lov at bruge stemmerne ved de store fællessange. Bigbandet er i denne sammenhæng kogt ned til en blæserkvintet ledet af Jan Lynggaard Sørensen, som vil danne en mere intim ramme om de smukke sange og fængende fortællinger. Aarhus Jazz Orchestra har ydermere fået fantastisk selskab af sanger og skuespiller Kim Brandt.

En af Aarhus Jazz Orchestras mest fornemme opgaver består af formidling af jazz og musik generelt til borgerne i lokalsamfundet. Koncerterne er en del af et samarbejde mellem Aarhus Jazz Orchestra og Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg i Aarhus om at skabe nye og anderledes musikoplevelser for de tilknyttede borgere.

Aarhus Jazz Orchestra er et af de førende bigbands i Europa med mere end 100 årlige koncerter. Bigbandet er sammensat af nogle af de bedste danske jazzmusikere - flere af dem er solister på internationalt niveau. Siden oprettelsen i 1977 (Dengang: Klüvers Big Band) har Aarhus Jazz Orchestra spillet sammen med nogle af vor tids største jazzikoner. Med støtte fra Statens Kunstfond og Aarhus Kommune er Aarhus Jazz Orchestra det eneste rytmiske basisensemble i Danmark.

Du kan følge os på www.facebook.com/bigbandet og på instagram: @aarhusjazzorchestra.