Back to All Events

Farvel til Jazzmesteren


Farveltiljazzmesteren.jpg

Mindekoncert for Master Fatman

26. marts 2019 døde Morten Lindberg pludseligt. Hvad der skulle have været en fejring af jazzens kringlede historie - Jazz for Dummies - er nu, desværre, blevet til en række mindekoncerter for den savnede Tykmester.

Koncerterne har længe været i kalenderen som Jazz For Dummies - en musikalsk rejse gennem jazzhistorien med Master Fatman som ærlig og kærlig vært - men hans pludselige, og meget sørgelige, død gør, at vi i stedet for mindes Danmarks jazzmester med en koncert, der hylder hans kærlighed til musik, jazz, fællesskab – og livet i det hele taget.

Med radioklip, anekdoter og musik vil Jonas Visti guide publikum gennem aftenen. Jonas er til daglig radiovært på DR P8 Jazz og har som DJ, konferencier og jazz-formidler rejst land og rige tyndt med sin kærlighed til musikken.

Jonas var gode venner med Master Fatman og beskriver tykmesteren som manden, der lærte ham alt om radio, musik og det at være DJ. Deres seneste samarbejde var på Statens Museum for Kunst, hvor de sammen lavede lydsiden til den store forårsudstilling med skulptøren Sonja Ferlov Mancoba. Derudover har de lavet mixtapes, radioprogrammer, DJ-events og meget andet.

Til koncerten skal vi høre Aarhus Jazz Orchestra spille nogle af Master Fatmans yndlingsnumre. Vi skal høre gamle og nye optagelser af Master Fatman, som Jonas Visti har gravet frem af DR’s arkiver. Vi skal høre historier om Master Fatman, og ikke mindst skal vi i fællesskab mindes jazzmesteren og trække os selv i ørerne til tonerne af den jazz, han elskede så højt.

Aarhus Jazz Orchestra har besluttet at udbetale Master Fatmans honorar til hans familie.

Linje til hjemmeside.png

Koncerterne kan opleves her:

7. maj kl. 19.30 - Musikkens Hus, Aalborg
8. maj kl. 19.30 - Godset, Kolding
9. maj kl. 19.30 - Atlas, Aarhus
10. maj kl. 20.00 - STARS, Vordingborg

Musik: Aarhus Jazz Orchestra
Vært: Jonas Visti
Dirigent: Nikolai Bøgelund