Back to All Events

Aarhus Jazz Orchestra feat. I Think You're Awesome | SPOT

  • Musikhuset Aarhus Thomas Jensens Allé Aarhus, 8000 Denmark (map)
I Think You're Awesome & Aarhus Jazz Orchestra (DK) - Hjemmeside.jpg

Aarhus Jazz Orchestra feat. I Think You're Awesome | SPOT

Fredag den 3. maj kl. 17.30 Rytmisk Sal, Musikhuset Aarhus
KØB BILLET TIL SPOT

Unikt musikalsk møde på SPOT 2019 mellem to af de mest nyskabende og bredtfavnende orkestre på den danske jazzscene.

Få bands har gjort sig mere bemærket på den danske jazzhimmel de seneste par år end I Think You're Awesome. Med bassist og komponist Jens Mikkel Madsen i front lader jazz-sekstetten sig inspirere af alt fra legende, afrikanske rytmer til nordiske folketoner, europæisk improvisation og amerikansk sangskriver-tradition. Resultatet er en nyskabende og meget anmelderrost lyd, som bandet selv kalder indiejazz. 

I 2019 fylder I Think You’re Awesome 10 år, og i den anledning mødes de på scenen til SPOT 2019 med det 14-mand store Aarhus Jazz Orchestra - et af de mest aktive og musikalsk innovative bigbands i Europa.

Aarhus Jazz Orchestra består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene, og har gennem årene arbejdet sammen med nogle af de største jazzikoner i vor tid, herunder Kurt Elling, Peter Erskine, Jamie Cullum, David Sanborn, Melody Gardot, Geir Lysne, David Liebman, Dee Dee Bridgewater med flere. Orkestret har tidligere spillet til SPOT Festival med alt fra klassisk indisk musik til Slayer!

Der er lagt op til en unik koncertoplevelse, når de to mastodonter mødes og fortolker I Think You’re Awesome’s musikalske univers. Drømmende, svævende og i smuk harmoni vil musikken bevæge sig ubesværet rundt i et stemningsfuldt lydunivers med samspillet som tyngdekraft. Det er jazz, der har som mål at være dragende og vedkommende, med instrumentale fortællinger om alt lige fra bøger til fodbold, ungdomsminder og den tryghed der er i et fællesskab.

Arrangementerne til koncerten af lavet af komponist Signe Bisgaard i kunstnerisk samarbejde med Jens Mikkel Madsen.

Anders Ørbæk, kunstnerisk ansvarlig for Aarhus Jazz Orchestra, siger:

“Vi glæder os meget til dette kunstneriske møde og til at se, hvad der sker, når det klassiske bigband-format rammer indiejazzen og Jens Mikkel's fantastiske kompositioner. Som rytmisk samtidsorkester giver det god mening, at vi afspejler jazzen dér, hvor den lever, dvs. der hvor den mødes med andre genrer og udtryk og udvikler sig - og derfor er et samarbejde med I Think You’re Awesome helt oplagt. Det bliver skidesjovt!” 

Læs mere om SPOT Festival her.