Back to All Events

Kathrine Windfeld & Aarhus Jazz Orchestra

  • Atlas, Aarhus Vester Allé 15 Aarhus, 8000 Denmark (map)
Kathrine Windfeld. Pressefoto.

Kathrine Windfeld. Pressefoto.

Kathrine Windfeld & Aarhus Jazz Orchestra

Torsdag d. 31. oktober kl. 19.30 Atlas, Aarhus

Billetpris: 135,- / 75,- for unge u. 25 år
KØB BILLET

Kathrine Windfeld har de seneste år blæst anmeldere og publikum bagover med sine farverige, eksplosive kompositioner og raffinerede arrangementer, og er samtidig en rost og anerkendt dirigent og bandleader.

Til denne koncert vil Aarhus Jazz Orchestra, et af Danmarks førende bigbands, fortolke Kathrine Windfelds materiale - både nyt og gammelt - og der er således lagt op til en række koncerter, som på højeste niveau vil afspejle Windfelds kreative drive og energi, orkestrets improvisatoriske færdigheder og Windfelds betagende kompositioner.

Line-up:

Aarhus Jazz Orchestra

Kathrine Windfeld (dirigent)
Special guest: Adam Ross (trommer)


Linje til hjemmeside.png

Kathrine Windfeld
Komponist, arrangør, dirigent og pianist

"There is  nothing explicitly Scandinavian about the music in Latency, which could pass for a top-notch American Big Band. Windfeld's modern mainstream arrangements utilise dense ensembles and explore a colorful array of moods." - Downbeat, Scott Yanow (US)

Kathrine har med sit eget bigband, og i et hav af andre sammenhænge, gjort sig bemærket som en af de førende komponister og arrangører på den europæiske jazzscene.

Hendes første udspil ”Aircraft” fra 2015 var nomineret til hele 3 Danish Music Awards, hvoraf hun vandt prisen som ”Årets Nye Jazznavn”. I 2017 udkom opfølgeren ”Latency”, som fik strålende modtagelse i førende internationale magasiner og aviser som The Guardian (UK), Downbeat (USA) og Le Monde (FR). Pladen blev kåret som ”Årets Danske Jazzalbum 2017” i magasinet Jazzspecial og udløste en Carl-pris. 

Kathrine Windfeld har turneret i England, Tyskland, Holland, Finland, Sverige og Norge. Hun har tidligere samarbejdet med Danmarks Radios Bigband, og spilllede i 2018 to udsolgte koncerter med et af Europas førende bigbands, Frankfurt Radio Big Band.

 

Aarhus Jazz Orchestra
Aarhus Jazz Orchestra består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene, og har gennem årene arbejdet sammen med nogle af de største jazzikoner i vor tid, herunder Kurt Elling, John Scofield, Peter Erskine, Jamie Cullum, Jon Balke, David Sanborn, Melody Gardot, Geir Lysne, David Liebman, Dee Dee Bridgewater m.fl. Orkestret høster gode anmeldelser for koncerter og udgivelser, og har flere gange været nomineret ved Danish Music Awards. I 2016 vandt orkestret i katagorierne “Årets Danske Jazzudgivelse” og “Årets Danske Jazzkomponist” for Jakob Buchanans værk “Buchanan Requiem”.

Aarhus Jazz Orchestra er det eneste rytmiske basisensemble i Danmark og er støttet af Aarhus Kommune og Statens Kunstfond.