Back to All Events

Aarhus Jazz Orchestra, Jakob Buchanan & Helge Norbakken: Songs to the Green Land


Aarhus Jazz Orchestra, Jakob Buchanan & Helge Norbakken: Songs to the Green Land

Fredag den 22. februar kl. 20.00 Dronningesalen, Den Sorte Diamant, København

Pre-concert talk kl. 19.00 med komponist Helge Norbakken og arkivar Lene Halskov

Lørdag den 23. februar kl. 20.00 Musikhuset Aarhus, Symfonisk Sal
Pre-concert talk kl. 19.00 med komponist Helge Norbakken og arkivar Lene Halskov
Billetpris: 185,- / 85,- u/25

Aarhus Jazz Orchestra feat.
Koret Aningaaq
Koret Aavaat
Jakob Buchanan
Simon Toldam
Jonas Westergaard
Helge Norbakken
Dirigent: Carsten Seyer-Hansen
Visuals: Basil Hogios

Songs To The Green Land er et nyt værk for kor og jazzorkester komponeret af Helge Norbakken (NO) og Jakob Buchanan (DK). Værket er en musikalsk skildring af længsel, afsavn og drømme hos det grønlandske folk, inspireret af en række personlige samtaler med grønlændere i Danmark og på Grønland - samtaler om bl.a. barndom, natur, familie og venner.

Samtalerne er blevet optaget og efterfølgende er de to komponister gået på opdagelse i det særlige grønlandske sprog. Sammen med optagelser af rim, remser og tryllesange, som den grønlandske forfatter og billedkunstner Jens Rosing optog i Østgrønland i 60’erne, samt lydoptagelser fra Dansk Folkemindesamling, er rytmen i sproget blevet til rytmiske strukturer i musikken, og udsagn fra samtalerne er blevet til værkets tekst.

Det er endt med et storslået, poetisk og meget spændende værk som kombinerer Helge Norbakkens og Jakob Buchanans nordiske, lyriske tone med elementer af grønlandsk tromme- og kormusik, samt mere åbne musikalske forløb. Stemningsfulde visuals underbygger atmosfæren i værket.

Koncerten byder på et fantastisk line-up, hvor Aarhus Jazz Orchestra og de to komponister ledsages af Det Grønlandske Hus’ kor Aningaaq, samt de to gæstesolister Jonas Westergaard (bas) og Simon Toldam (keyboards).

Umiddelbart inden koncerten er der mulighed for at deltage i en pre-concert talk om værkets tilblivelse. Her vil Helge Norbakken fortælle om arbejdet med at omsætte sprog til rytme, og Lene Halskov Hansen vil fortælle om Det Kgl. Biblioteks arkiver hvoraf flere af sprogoptagelserne stammer fra.

Der er preconcert talk kl. 19.00 for alle med billet til koncerten med komponist Helge Norbakken og arkivar Lene Halskov.
Koncerten varer ca. en time (uden pre-concert talk).

Linje til hjemmeside.png

Jakob Buchanan (DK) (komponist og trompetist) har de seneste år har gjort sig internationalt bemærket med flere store værker for kor og orkester, herunder hans Requiem som vandt to Danish Music Awards (årets jazzudgivelse og årets jazzkomponist), samt den anmelderroste musik for kor og orkester til åbningen af Aarhus Kulturhovedsted 2017. Derudover er han som trompetist særdeles aktiv på den internationale jazzscene og spiller med bl.a. Jakob Bro, Marilyn Mazur og Chris Speed. Udover Songs To The Green Land - Letters From the Dreamland arbejder han lige nu på værket Lamentations i samarbejde med Jakob Bro og ConcertClemens (Aarhus Domkirke).

Helge Norbakken (NO) (slagtøjsspiller og komponist) har ved flere lejligheder har arbejdet sammen med Aarhus Jazz Orchestra - bl.a. sidste år i forbindelse med Jakob Buchanans projekt On Rosenhill. Han er blandt den absolutte elite på den skandinaviske jazzscene og medvirker på over 80 udgivelser, flere på det tyske label ECM (med Jon Balke, Norma Winston og Mathias Eick).

Aarhus Jazz Orchestra er et professionelt dansk bigband og det eneste rytmiske basisensemble i Danmark. Orkestret har spillet med en lang række internationale solister som f.eks. Kurt Elling, Peter Erskine, Jon Balke, Melody Gardot, Geir Lysne, David Liebman, John Scofield, David Sanborn, Jamie Cullum, Dee Dee Bridgewater m.fl., og har ved flere lejligheder præsenteret nykomponeret musik af bl.a. Jakob Buchanan, Signe Bisgaard, Lars Møller, Niels Lyhne Lykkegaard, Cesar Joaniquet m.fl. Orkestret spiller mere end 80 koncerter årligt i både ind- og udland, og spænder i sin koncertportefolio meget bredt. Bandet har ved mange lejligheder høstet stor anerkendelse med flere DMA-priser og -nomineringer, samt fornem omtale i både danske og udenlandske medier.

Koncerten er en del af Vinterjazz 2019.

Projektet er støttet af: Augustinusfonden, Oticon Fonden, Knud Højgaards Fond, Statens Kunstfond og Dansk Kapelmesterforening.

songstothegreenland_cover_b.jpg