Back to All Events

Solar Walk

  • Fotorama 4 Tingvej Viborg, 8800 Denmark (map)

OPLEV EN STORSLÅET, POETISK BIGBANDSYMFONI, DER INVITERER PÅ MULTIÆSTETISK RUMVANDRING MED OSCARNOMINERET ANIMATIONSFILMSKABER

Solar Walk er en bigbandsymfoni og visuel forestilling om solsystemet og rummets erobring. Medrivende animationer, live jazzmusik og poesi udfolder fortællingen om vores solsystem og menneskets rolle i det. En kunstnerisk og fantasifuld rejse ind i naturvidenskaben og universet. Et rum, hvor vi kan lade alle de følelser, der knytter sig til naturvidenskabelige fænomener som The Big Bang og det at være menneske, få frit lejde.

Solar Walk består af et nyt værk skabt af Niels Marthinsen og Susi Hyldgaard, med Hyldgaard på vokal, samt en helt ny animationsfilm af den prisvindende animationsfilmskaber Réka Bucsi.

ORIGINS2017 er et samarbejde mellem fem aarhusianske ensembler: Aarhus Symfoniorkester, Århus Sinfonietta, Vokalensemblet GAIA, Aarhus Jazz Orchestra og Aarhus Sommeropera. Projektet præsenterer ny musik, der kan formidle store videnskabelige ideer og problemstillinger ved hjælp af musikkens evne til at vække dybe følelser. I koncerter, debataftener, foredrag og undervisningsforløb fortæller vi de helt store historier om, hvor vi kommer fra. Det handler om Big Bang, om rummet, om menneskets tilblivelse – og om vores forhold til de store naturvidenskabelige spørgsmål. Vi sætter ord på følelsen af at være et lillebitte menneske, der står og ser op på stjernehimlen en klar nat.

Oplev koncerten her:
Fredag d. 29. september kl. 20.30 i Fotorama, Viborg
Lørdag d. 30. september kl. 13.00 i Fotorama, Viborg
Mandag d. 2. oktober kl. 20.00 i Musikhuset Aarhus
Tirsdag d. 3. oktober kl. 19.30 i Amager Bio, København

Solar Walk støttes af Aarhus2017, Aarhus Kommune, The Animation Workshop VIA University College, Statens Kunstfond og Aage & Johanne Louis-Hansens Fond.

Earlier Event: September 1
On Rosenhill
Later Event: October 2
Solar Walk - formidlingskoncert