Back to All Events

Buchanan Requiem


  • København & Aarhus (map)

Buchanan Requiem har skrevet sig ind i den danske jazzhistorie ved at være det første moderne danske rekviem nogensinde. Et tryllebindende mesterværk, nomineret til priserne Årets Danske Jazzudgivelse og Årets Danske Jazzkomponist ved DMA Jazz 2016.

Fredag d. 18. november kl. 20:00 i Holmens Kirke i København
Lørdag d. 19. november kl. 16:00 i Aarhus Domkirke

"Buchanan har skabt et værk, hvor det er muligt at nærme sig dødens og livets spørgsmål i et kunstnerisk reflekterende rum. Er det meget at betegne det som et væsentligt bidrag til dansk kultur?"

Sådan skriver Politiken i en anmeldelse bragt onsdag d. 7. oktober 2015. Og ifølge de entydige anmeldelser landet over er svaret et rungende nej. Det er ikke for meget. Buchanan Requiem er et værk i absolut verdensklasse.

Den danske komponist og trompetist, Jakob Buchanan, har skrevet en hyldest til vores døde – og til livet. Et moderne rekviem for kor og orkester, som både involverer Aarhus Domkirkes Kantori, Aarhus Jazz Orchestra og tre fantastiske solister: Indra, Marilyn Mazur og Jakob Bro.

Medvirkende

Jakob Buchanan, flygelhørn og trompet
Indra Rios-Moore, vokal
Hejlge Norbakken, percussion og trommer
Simon Toldam, pianist
Jonas Westergaard, bas
Cersten Seyer-Hansen, dirigent
Aarhus Jazz Orchestra
Aarhus Domkirke Kantori

Værket er skrevet specifikt til de involverede sangere og musikere, som Jakob Buchanan alle har et indgående kendskab til. Han er fast trompetist i Aarhus Jazz Orchestra, har tidligere indspillet cd med Aarhus Domkirkes Kantori og har gennem flere år indspillet og turneret med både Marilyn Mazur og Jakob Bro og har produceret Indras debut-cd (2010).

 

Jakob Buchanan blev som den første rytmiske studerende optaget i Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse. Har siden 2001-04 og igen fra 2009 været fast medlem af Klüvers Bigband/Aarhus Jazzorchestra.

 

”Det er fantastisk at afsøge nye territorier – med folk jeg kender godt rent musikalsk. Jeg havde dem alle i bevidstheden mens jeg skrev musikken, og det her har været det sjoveste og samtidig det mest tidskrævende projekt jeg nogensinde har arbejdet med.”

 

Et rekviem er sjælemessen for de døde i den romersk-katolske tradition, og betegner en genre, som tager udgangspunkt i denne sjælemesses faste tekstgrundlag. Utallige mennesker har gennem historien sat musik til de ni satsers latinske tekst, som åbner med ordene: Rekviem aeternam dona eis, Domine, et lux perpetua luceat eis (Herre, giv dem den evige hvile, og lad det evige lys skinne på dem).

Buchanan har i sit arbejde med rekviemet haft nedbrydning af musikalske grænser som et gennemgående tema. Den klassiske kor-æstetik blandes med Jazzens “orkesterklangverden”. De gamle latinske tekster (sunget af Domkirkens kor) blandes med tekster på engelsk skrevet med udgangspunkt i buddhistiske talemåder og ordsprog sunget af jazz sangerinden Indra Rios Moore), som også synger 4 satsen Sanctus på Spansk, da hun er født og opvokset I N.Y. med både engelsk- og spansktalende forældre.

 

Og nu får du altså mulighed for at fordybe dig i refleksioner om livet og døden i et kunstnerisk musikalsk rum, når Buchanans Requiem fremføres i Holmens Kirke og Aarhus Domkirke.

 

Earlier Event: November 4
ReWrite of Spring