Back to All Events

Aarhus Jazz Orchestra åbner Festugen

Aarhus Jazz Orchestra, et af Europas førende bigbands kaster sig over indierockens lydunivers, til den uofficielle åbningen af Aarhus Festuge i Rådhusparken den 27. August kl. 19.00

Den danske bigbandmusik introduceres for en ny sound, når Aarhus Jazz Orchestra, sammen med den anmelderroste The Mountains forsanger og sangskriver Michael Møller fortolker indierockens sangskat, sat i scene af den danske arrangør Søren Møller.

Bigbandets klassiske instrumentering udforskes på nye måder, når musikerne kompromisløst kaster deres ekspertise ind i fortolkningen af rockens råhed med power-akkorder og effekter af delay og distortion.

Sangskriveren og komponisten Michael Møller er rost til skyerne for sine solo albums og sit arbejde med rockbandet Moi Caprice. Har modtaget en Danish Music Award for årets Innovator og en Steppeulv for årets komponist. Sammen med producerparret Frederik og Fridolin Nordsø dannede Michael Møller i 2014 synthesizer popbandet The Mountains, der er signet til Warner Music og har udgivet deres anmelderroste debut The Mountains – The Valleys – The Lakes, der bla. har været ugens uundgåelige på P3 med nummeret: ”The Mountains”

Pianisten, komponisten og arrangøren Søren Møller, er uddannet ved Rytmisk Musikkonservatorium i København og Manhattan School of Music i New York. Har siden 2002 været en fast del af den amerikanske jazzscene, hvor han har spillet og indspillet med en række af de mest toneangivende musikere. Har desuden turneret i Afrika, samt en række europæiske lande og optrådt i Carnegie Hall.

Koncerten slutter af med en Tina Dickow der med sig på scenen tager en række artister fra både Island og Aarhus, som for første og nok eneste gang vil optræde sammen.

Et brag af en koncert med 10.000 mennesker på plads, som publikum.

Links til billetsalget:
http://aarhusfestuge.billetten.dk/link/eventno/51739 

Video fra Festuge åbning 2014: