Back to All Events

Åbningskoncert Aarhus Jazz Festival: En hyldest til Sinatra og Holiday

Det intenst, hjertegribende sangforedrag og den afslappede gyldne timing. Sådan huskes to af jazzens største stemmer - Billie Holiday og Frank Sinatra. To stemmer, som i dén grad har defineret jazzen på hver deres helt afgørende måde. I år er det 100 år siden disse to fantastiske sangere blev født, og det vil Aarhus Jazz Orchestra, Musikhuset Aarhus og Jazzfestivalen gerne fejre med en hyldestkoncert, der samtidig åbner Aarhus Jazz Festival 2015.

”Koncerten er startskuddet til et nyt samarbejde mellem Musikhuset og Aarhus Jazz Orchestra”, fortæller programchef Mette Kier. Hendes håb er at kunne nå længere ud med jazzen, og hvis koncerten bliver en succes, vil man fremover se endnu flere af denne slags koncerter, der gavner både orkester og publikum.

Også kunstnerisk leder af Aarhus Jazz Orchestra Lars Møller ser frem til samarbejdet:
”Vi er meget glade for det spændende nye samarbejde med Musikhuset og Aarhus Jazz Festival om årets åbningskoncert, og vi er overbeviste om, at dette samarbejde vil løfte vores fælles bestræbelser på at sætte fokus på alle de spændende musikalske oplevelser, jazzen kan give borgere og gæster i Aarhus.”

Lørdag 11. juli kl. 20.00 i Musikhuset Aarhus

Hyldest til Sinatra og Holiday
Aarhus Jazz Orchestra feat. Kira Skov og Mads Mathias

Dirigent: Nikolai Bøgelund

Billie Holidays repertoire fortolkes af Kira Skov - en intens og meget personlig sangerinde som op gennem karrieren mest har bevæget sig i rocken, men som i de senere år også er begyndt at tage livtag med Holidays sange.

”Jeg fandt en plade med det legendariske, smukke og dragende billede af Billie, med den famøse blomst i håret, i en noget så eksotisk forretning som Fona i Rødovre Centret da jeg var 13 år gammel,” fortæller Kira Skov.”Sidenhen har hun leveret soundtracket til store dele af mit liv.”

Frank Sinatra er denne aftens andet store omdrejningspunkt. Og hvilket et. Hans musikalske overlegenhed, elegance og sublime timing er legendarisk. Og det samme er hans helt særlige evne til at få orkesteret bag sig til altid at lyde bedre end det selv troede muligt. Sådan et par sko er selvsagt svære at fylde ud, men heldigvis har Danmark i de sidste par år i Mads Mathias oplevet et nyt stortalent i den klassiske croonertradition i fuld gang med at folde sig ud. Og med en sjælden hørt personlig og dybtfølt tilgang til stilen. Mads Mathias skriver også selv for bigband i crooner-stilen, men denne aften koncentrerer han sig om at fortolke mesterens repertoire.

Åbningskoncerten til Aarhus Jazz Festival 2015 peger dermed både tilbage i jazzhistorien - til to af de ikoner som har defineret genren. Og ikke mindst på jazzen lige nu hvor der venter publikum en helt særlig oplevelse når Kira Skov, Mads Mathias og et Aarhus Jazz Orchestra i topform sammen hylder to af de største stemmer i jazzen.

Solister:
Kira Skov & Mads Mathias

Dirigent: Nikolai Bøgelund

Sax:
Aske Drasbæk
Johan Toftegaard Knudsen
Michael Bladt
Mads Ole Erhardsen
Michael Olsen

Trompet:
Antonio Gecek
Jan Lynggaard Sørensen
Jakob Buchanan
Rasmus Bøgelund Pedersen

Basun:
Storm Kleist
Jens Bang
Niels Jacob Nørgaard
Henrik Resen

Rytmegrp.
Mads Bærentzen (p)
Søren Heller (g)
Nicolai Munch-Hansen (b)
Jakob Høyer (d)