Back to All Events

Carl Nielsen - Manden og Musikken

Onsdag 7. oktober 2015
13.00: Kultur- & Sundhedscenter Havkær
15.30: Lokalcenter Vejlby

Torsdag 8. oktober 2015
13.00: Lokalcenter Sønderskovhus
15.30: Lokalcenter Skæring
18.00: Folkestedet, Aarhus


Fredag 9. oktober 2015
13.00: Lokalcenter Hasle
15.30: Lokalcenter Hørgården 

Aarhus Jazz Orchestra og Magistraten for Sundhed og Omsorg i
Aarhus Kommune præsenterer koncerten:

Carl Nielsen - manden og musikken

Aarhus Jazz Orchestra og Magistraten for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune har hermed fornøjelsen af at præsentere en koncert på lokalcentrene med jazzorkesterets pianist gennem de sidste 14 år, Mads Bærentzen, som står i spidsen for en velspillende kvartet. Udgangspunktet for koncerten er en hyldest til Carl Nielsen og hans fantastiske kompositoriske virke.

I år ville Carl Nielsen være fyldt 150 år, og det skal fejres. Carl Nielsen var meget interesseret i den folkelige fællessang og har en stor del af æren for, at vi i dag kan mødes og synge gode sange sammen. Han skrev mere end 350 sange, og til koncerten vil der bl.a. blive lejlighed til at høre eller genhøre “Jeg ved en lærkerede”, “Tit er jeg glad” m.fl.; alle klassikere i den danske sangskat. Til lejligheden i nye, smukke fortolkninger skabt med respekt om Nielsens enestående musik.

Undervejs i koncerten vil Mads Bærentzen fortælle om Carl Nielsen, hans liv og karriere og tilblivelsen af sangene, og publikum får også mulighed for at synge med på et par af de allerstørste klassikere.

Mads Bærentzen debuterede i 2001 fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium som den første rytmiske musiker i Danmark. Han har igennem årene udgivet en lang række CD-er i eget navn i forskellige konstellationer og har i 14 år været fast medlem af Aarhus Jazz Orchestra (tidl. Klüvers Big Band).

Mads har specielt til lejligheden sammensat en kvartet bestående af: sangerinden Sia Lanstorp, bassisten Jens Jefsen og trompetisten Jakob Buchanan.

Samarbejde mellem Aarhus Jazz Orchestra & Magistraten for Sundhed & Omsorg i Aarhus Kommune.

Koncerterne på lokalcentrene er en del af en 3 årig aftale mellem jazzorkesteret og MSO, hvis formål bl.a. er at skabe anderledes oplevelser for byens ældre medborgere gennem forskellige koncertformater. Senere på året bliver der bl.a. også arrangeret en stor gratiskoncert med en kendt solist.