OM AARHUS JAZZ ORCHESTRA

Aarhus Jazz Orchestra Big Band Musikere

Aarhus Jazz Orchestra blev grundlagt i 1977 af Jens Klüver, først under navnet “Bred Ymer” og senere som “Klüvers Big Band” - et navn, der vækker genklang hos de fleste danske jazzkendere. Med Jens Klüver i spidsen udviklede orkestret sig fra at være et hobby-bigband, til at være et af de vigtigste bigbands på den skandinaviske jazzscene.

I 2012 skiftede orkestret navn til Aarhus Jazz Orchestra og har fortsat udvidet sit virkeområde og aktivitetsniveau. Orkestret er nu en åben og samarbejdende kulturinstitution, der, med koncertvirksomhed, formidling og talentudvikling på tværs af genrer og aktører, udgør en dynamo for et aktivt og levende musikliv - lokalt, regionalt og internationalt.

Med et særligt fokus på jazz og rytmisk samtidsmusik spiller Aarhus Jazz Orchestra mere end 80 koncerter om året, og med alt fra skole- og ældrekoncerter, til højprofilerede kunstneriske udviklingsprojekter, henvender orkestret sig til et mangfoldigt publikum i alle aldre.

Aarhus Jazz Orchestra består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene, og har gennem årene arbejdet sammen med nogle af de største jazzikoner i vor tid, herunder Kurt Elling, John Scofield, Peter Erskine, Jamie Cullum, Jon Balke, David Sanborn, Melody Gardot, Geir Lysne, David Liebman, Dee Dee Bridgewater med flere. Orkestret høster gode anmeldelser for koncerter og udgivelser, og har flere gange været nomineret ved Danish Music Awards Jazz. I 2016 vandt orkestret i kategorierne “Årets Danske Jazzudgivelse” og “Årets Danske Jazzkomponist” for Jakob Buchanans værk “Requiem”.

Aarhus Jazz Orchestra er det eneste rytmiske basisensemble i Danmark og er støttet af Aarhus Kommune og Statens Kunstfond.


Det er Aarhus Jazz Orchestras vision:

  • at være et åbent, nysgerrigt og reflekterende orkester, som – på højeste faglige og kunstneriske niveau – afspejler og udvikler jazzmusikken, herunder musik i grænselandet mellem jazz og andre genrer.

  • at være en markant og innovativ kulturaktør, som via koncerter, formidling, samarbejde og samskabelse aktualiserer jazzmusik i hele samfundet, herunder skaber unikke koncertoplevelser for et forskelligartet publikum i alle aldre.

  • at være en kompetent, fleksibel og kreativ samarbejdspartner, som bidrager med kunstnerisk indhold i mange forskellige sammenhænge.

  • at være synlig og anerkendt aktør på den nationale og internationale jazzscene, der tiltrækker de bedste solister, dirigenter og komponister.

  • at udvikle og gentænke de almindelige koncertformater og skabe musikalske helhedsoplevelser, der inddrager og engagerer publikum på nye måder.

  • at være en dynamo for det lokale og nationale musikmiljø, herunder at styrke musikudøvelsen blandt børn og unge via talentudvikling og særligt målrettede koncerter. 

 

MUSIKERE

 

SAXOFON

 

Kati Brien - Lead Alto
Johan Toftegaard - Alto
Michael Bladt - Tenor
Cesar Joaniquet - Tenor
Michael Olsen - Barytone

 

TROMBONE

 

Stefan Ringive - Lead
NN
Niels Nørgaard
Henrik Resen

 

TROMPET

 

Georgina Bromilow - Lead
Jan Lynggaard Sørensen  
Lars Søberg
Jakob Sørensen

 

RYTMEGRUPPE

 

Mads Bærentzen - Piano
NN - Guitar
NN - Bass
NN - Drums