Back to All Events

Ridehuset Swinger 2019: CUBAN BIG BAND NIGHTS feat. Dafnis Prieto, Eliel Lazo & Yasser Pino

  • Ridehuset 1 Vester Allé Aarhus, 8000 Denmark (map)
CBBN_BANNER_jazzfest.jpg

Ridehuset Swinger 2019
CUBAN BIG BAND NIGHTS
feat. Dafnis Prieto, Eliel Lazo & Yasser Pino

For 30. år i træk afholder Aarhus Jazz Orchestra “Ridehuset Swinger” - et af de helt store trækplastre under Aarhus Jazz Festival. Det fejrer vi med et festfyrværkeri at et arrangement! Vi vil drømme os mod caribiske himmelstrøg ved Aarhus Jazz Orchestras aftenkoncerter, der i år går under titlen ”Cuban Big Band Nights”. Den cubanske tromme-virtuos Dafnis Prieto har komponeret musikken til koncerterne, og med på scenen har vi inviteret Eliel Lazo på percussion og Yasser Pino på bas. Som altid kan du opleve et væld af spændende dagskoncerter, du kan nyde en kølig forfriskning i solen på Officerspladsen, og som noget nyt kan du komme til hyggelig og delikat fællesspisning på Officerspladsen arrangeret af Masvino Vinbodega. Ved køb af madbillet sikrer man sig samtidig en god siddeplads til aftenkoncerten. Som altid er der gratis entré til alle koncerter i Ridehuset og på Officerspladsen. Køb madbillet her.

I løbet af de sidste 30 år med Ridehuset Swinger har publikum kunnet opleve eminente solister såsom Kurt Elling, Cæcilie Norby, Jesper Thilo, Sinne Eeg, Master Fatman, Bobo Moreno og mange flere. De seneste år har orkestret draget på musikalske rejser til blandt andet Brasilien, Sydafrika, Spanien og sågar på en tidsrejse gennem jazzens 100-årige historie. I år er det en fornøjelse at præsentere latinjazz fra det farverige Cuba. Årets tre solister – Dafnis Prieto, Eliel Lazo og Yasser Pino – er alle opvokset i Havanna og er siden flyttet til henholdsvis USA og Danmark. De har hver især sat deres unikke præg på latinjazz-genren, og i år mødes de for første gang til fire sprudlende koncerter i Ridehuset.

linje.png

Program for onsdag d. 17. juli:

14.00: Danish Youth Jazz Orchestra (Ridehuset)

15.30: Camilla Dayyani Group (Officerspladsen)

17.00: TipToe Bigband (Ridehuset)

18.15: Fællesspisning ved Masvino Vinbodega (Officerspladsen)

20.00: Aarhus Jazz Orchestra feat. Dafnis Prieto, Eliel Lazo & Yasser Pino: CUBAN BIG BAND NIGHTS (Ridehuset)

linje.png

Fællesspisning

Masvino serverer hver dag en lækker menu i teltet på Officerspladsen, som kan nydes med de andre nysgerrige jazzpublikummer og madelskere. Book gerne i god tid, da der er begrænset antal pladser. Når du booker en plads i madteltet, reserverer du samtidig også en plads til aftenkoncerten Cuban Big Band Nights.

Menuen er:

Helstegt pattegris
Kartoffelsalat med røget chili, radiser, løg & masser af urter
Lun sommerkål med yoghurt, koriander, kerner & hibiscus
Bønnesalat med frisk chili, mynte & god olivenolie
Chimichurri & BBQ

145 kr. inkl. en velkomstdrink
70 kr. for børn u/ 10 år

TILKØB PÅ DAGEN
Dessert:

Friske jordbær, chantilly & myntesukker

50 kr.

linje.png

Find programmerne for de øvrige dage med Ridehuset Swinger her:

linje.png

Hvem spiller?

Danish Youth Jazz Orchestra (DK)

Astrid Nørgaard and Benjamin Grove Draad (s-sax, a-sax), Jakob Ottarsson and Alberte Rathschau Kvium (t-sax), Mikkel Gissel (b-sax), TBA, Peter Tramm, Rasmus Strid and Liva Bajda Østergaard (trp), Rune Lorenzen, Katrine Broberg Nielsen, Victor West Hosbond and Andreas Frydenlund (trb), Jakob Astrup (g), Martin Simonsen (p), Mikkel Steensen (b), Karl Wind Seyer-Hansen (drm), John Riddell (cond)

We Are DYJO
Danish Youth Jazz Orchestra er et nystiftet ungdomsbigband på den danske jazzscene. Orkesteret består af regionens spirende talenter på vej frem i det danske jazzmiljø og fungerer både som et ungt elite-bigband og som talentudviklingsbase i Region Midtjylland.

Danish Youth Jazz Orchestra giver plads til det vilde, skæve og eksperimenterende – men med rod i det traditionelle.

I foråret og sommeren 2019 kan man opleve Danish Youth Jazz Orchestra til en række koncerter under titlen We Are DYJO. Her har orkesteret selv skabt repertoiret – hver musiker har ansvaret for at vælge, komponere eller arrangere ét nummer på sætlisten. Til hvert af numrene knytter sig en lille beretning eller historie fra musikerne om, hvorfor netop det nummer er blevet valgt.

Således er We Are DYJO en enestående mulighed for at komme tæt på orkesterets musikere, når de føler sig allermest hjemme: i bigbandmusikken.

Orkesteret ledes og dirigeres af trommeslageren John Riddell, der trods sin unge alder allerede har sat sit spor på den danske jazzscene med mange forskellige solister og orkestre.

Han er en udpræget og efterspurgt bigband-trommeslager og har i sit arbejde med Aarhus Jazz Orchestra, RAMA Big Band samt Randers Big Band spillet med et hav af danske og internationale solister.

Danish Youth Jazz Orchestra modtager støtte fra Region Midtjylland, Aarhus Kulturudviklingspulje, Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Jazz Orchestra og Aarhus Musikskole.

www.danishyouthjazzorchestra.dk

Camilla Dayyani Group (DK/PL/SE)

Camilla Dayyani (voc), Fredrik Lundin (sax), Artur Tuznik (p), Thommy Andersson (b)

Stemninger i nuet 
Gruppen er nystiftet og spiller Camilla Dayyanis kompositioner. Musikken er forankret i den moderne jazz, og vokalen med vedkommende tekster står klart frem.

Stemninger i nuet er helt centrale, når de fire musikere går til musikken med åbne sind og ører, der er parate til at følge det, som opstår.

Camilla Dayyanis tre medmusikanter er i topklasse og er alle prisbelønnede komponister. Hun kan derfor komponere særlig åbent til gruppen, så det skrevne efterlader plads til improviseret akkompagnement og frie passager.

Den unge polske Artur Tuznik er ekvilibrist på klaveret og jonglerer smukt med harmonierne. Fredrik Lundin har evnen til at balancere det kantede og skæve med det fint melodiske i sit spil.

Svenske Thommy Andersson, som blandt meget andet har spillet med Pierre Dørges New Jungle Orchestra, har et roligt og nærværende spil med smukke melodiske inputs til helheden, og Camilla Dayyani er en sangerinde, der med sin varme ubesværede vokal evner at få publikums opmærksomhed med ind i tekstuniverset.

dayyani.dk

TipToe BigBand (DK)

Morten Øberg (a-sax) and Guy Moscoso (a-sax), Finn Henriksen and Hans Mydtskov (t-sax), Ole Visby(b-sax), Søren Phille Bærbak, Tomasz Dabrowski, Jokob Holdensen and H.C. Erbs (trp), Stefan Ringive, Mikkel Aagaard Nielsen and Anders Ringgaard (trb), John Kristensen (b-trb), Michael Salling (p, key), Morten Nordal (g), Kasper Tagel (b), Chano Olskær (drm), Torben Sminge (cond)

25 års jubilar med sin egen og helt nyskrevne musik
I 2019 fylder TipToe BigBand fylder 25 år. Det bliver blandt andet fejret ved at udgivelse ni numre, skrevet og arrangeret af orkesterets nuværende og tidligere medlemmer.

Denne helt nyskrevne musik har du nu mulighed for at opleve, når TipToe BigBand går på scenen i Ridehuset og viser de mange styrker og kompetencer, som orkesteret har opbygget gennem dets levetid.

Et af TipToe BigBands varemærker er deres store alsidighed. Den har de blandt andet demonstreret ved at optræde med både elektronisk musik, folkemusik og symfoniorkester. Der er lagt op til en aften i TipToe BigBands og dets musikeres tegn. Og hvad stilen bliver – det vil kun tiden vise.

TipToe BigBand er hjemmehørende i Odense og tæller nogle af de bedste musikere, komponister og arrangører med tilknytning til det fynske musikmiljø. Deres vision er at udfordre bigband-formatet ved konstant at søge kunstneriske udfordringer i forskellige musikalske udtryk samt at forny den store orkesterlyd gennem kreative musikalske samarbejder, som rækker ud over bigband-traditionen.

Chefdirigent Torben Sminges og den faste række af musikalske arrangørers dedikation har været den røde tråd i alle projekter og har medvirket til et nærværende, personligt og udadvendt udtryk.

Orkestret har spillet sammen med bl.a. Stacey Kent, Richard Bona, Lars Jansson, Anders Blichfeldt, Erann DD, Odense Symfoniorkester, Dick Oatts, Marie Bergman, Tobias Trier, Steffen Brandt, Lars Møller, Harald Haugaard og Helle Hansen. Desuden har de lavet projekter i samarbejde med bl.a. Odense Internationale filmfestival (OFF) og Jam Days.

www.tiptoebigband.dk

Aarhus Jazz Orchestra feat. Dafnis Prieto, Eliel Lazo & Yasser Pino (CU/DK)

Dafnis Prieto (cond, drm), Katie Brien and Johan Toftegaard Knudsen (sax), Michael Bladt and Cesar Joaniquet (t-sax), Ole Visby/Pernille Bévort (bar-sax), Georgina Jackson, Jan L. Sørensen, Lars Søberg and Jakob Sørensen (trp), Stefan Ringive, Niels Jakob Nørgaard, Henrik Resen and Michael Feltham (trb), Mads Bærentzen (p), Yasser Pino (b), Eliel Lazo (perc)

Latin-jazz i verdensklasse
Den prisvindende, cubansk-amerikanske komponist og trommevirtuos Dafnis Prieto er en af de helt store kapaciteter på den internationale jazz- og latinscene.

Som fast trommeslager for Michel Camilo og sideman i en række orkestre, bl.a. med Henry Threadgill, Steve Coleman og Chucho Valdés, har Dafnis Prieto været med til at udvikle og sætte sit præg på latin- og jazzmusikken i hele verden.

Dafnis Prieto har ved flere lejligheder været nomineret til en grammy i USA, og i 2019 vandt han i kategorien Best Latin Jazz Album for Back To The Sunset – en bigbandudgivelse, hvor Dafnis Prieto ud over at spille trommer har komponeret og arrangeret al musikken.

Dafnis Prietos kompositioner blander frodige og euforiske melodier med imponerende polyrytmik og viser et musikalsk ordforråd, der rækker hele vejen fra afro-cubansk folklore og latin-jazz til klassisk kammermusik. Ikke uden grund har anmeldere verden over været begejstrede for Back To The Sunset.

Ved koncerterne i Ridehuset spiller Aarhus Jazz Orchestra med Dafnis Prieto på trommer, Eliel Lazo på percussion og Yasser Pino på bas. De tre musikere er født og opvokset sammen på Cuba og er hver især stærke stemmer på den internationale latinjazz-scene.

Nu mødes de med et af de stærkeste bigbands i Europa for at spille den prisvindende musik fra Back To The Sunset.

www.aarhusjazzorchestra.dk

Ridehuset Swinger 2019 sponsoreres af: De Jyske Bryghuse, Aarhus Kommune, Statens Kunstfond, Nordea-fonden & Aarhus Jazz Festival