Back to All Events

We, Robots

  • Musikhuset Aarhus Thomas Jensens Allé Aarhus, 8000 Denmark (map)

We, Robots

Mandag d. 30. september kl. 17.00 & kl. 19.30 Lille sal, Musikhuset Aarhus

KØB BILLET


Der er jazz, kunstig intelligens og nye musikalske møder på menuen, når Aarhus Jazz Orchestra opfører det spritnye værk We, Robots med den amerikanske robot Shimon som solist.

Aarhus Jazz Orchestra Shimon the robot Concert

We, Robots er verdens første værk for bigband og robot: Komponeret af Signe Bisgaard og Morten Riis udforsker We, Robots, hvordan kunstig intelligens, robotteknologi og sprællevende jazzmusikere kan spille sammen i en unik koncertinstallation.

Robotten Shimon er kendt for sin forfinede kunstige og musikalske intelligens og kan blandt andet improvisere, tænke kreativt, lytte og interagere musikalsk med sine omgivelser. Shimon er udviklet af Robotic Musicianship på Georgia Institute of Technology og er én af de mest avancerede robotter i verden.

Koncerten starter med en talk af komponist Signe Bisgaard, der vil fortælle om tilblivelsen af værket samt hvordan det er at komponere et værk til bigband og robot.

Komponisterne

Signe Bisgaard og Morten Riis er to af Danmarks mest toneangivende komponister og arbejder med udgangspunkt i henholdsvis jazz og elektronisk lydkunst. Med We, Robots skaber de således i fællesskab et nyt udtryk på tværs af genrer.

Morten Riis vil som en del af kompositionsarbejdet skabe et visuelt udtryk til koncerten og bade Musikhusets Lille Sal i lys, farver og former, der blandt andet er en del af et helt nyt nodesystem for både orkester og robot.

Læs mere om komponisterne på www.signebisgaard.dk og www.mortenriis.dk

We, Robots laves i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Universitet, Georgia Tech og Hearts & Minds Festival.

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, William Demant Fonden og DJFBA.

Læs mere om Shimon Robot her.

Linje til hjemmeside.png

I kraft af værkets aktualitet er der indgået samarbejder med både Det Jyske Musikkonservatorium (DJM) og Aarhus Universitet om at lave et seminar og projektuge under temaet lyd og kunstig intelligens.

Seminar: AI, HUMANS, SOUND - International seminar.
30. september kl. 10.30
Rytmisk Sal, Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus.
Pris: 100/60 (studerende).

Læs mere om seminaret her.

Fernisering, Det Jyske Musikkonservatorium
30. september kl. 15.00
Klubscenen & Kammermusiksalen, Det Jyske Musikkonservatorium
Gratis entré

Gennem en hel uge har alle studerende på klassisk, rytmisk og elektronisk komposition samt sangskrivere fra Det Jyske Musikkonservatorium arbejdet sammen omkring musik, komposition og kunstig intelligens (AI, Artificial Intelligence), herunder hvilke udfordringer og hvilke nye mulighed AI giver i det musikalske arbejde.

Ved denne fernisering præsenterer de studerende deres output fra projektugen i form af installationer, performances og minikoncerter. Det er første gang at de studerende på konservatoriets skabende uddannelser arbejder sammen på tværs af musikalske genrer om et stort, fælles projekt.

Der er fri og gratis adgang for alle interesserede. Ferniseringen fungerer desuden som optakt til koncerterne We, Robots kl. 17 og 19.30 med robotten Shimon, der spiller marimba sammen med Aarhus Jazz Orchestra.

We, Robots - Aarhus Jazz Orchestra & Robotten Shimon

We, Robots - Aarhus Jazz Orchestra & Robotten Shimon