Back to All Events

We, Robots

  • Musikhuset Aarhus Thomas Jensens Allé Aarhus, 8000 Denmark (map)
Shimon Robot

Shimon Robot

We, Robots

Mandag d. 30. september kl. 20.00 Lille sal, Musikhuset Aarhus

KØB BILLET

Der er jazz, kunstig intelligens og nye musikalske møder på menuen, når Aarhus Jazz Orchestra opfører det spritnye værk We, Robots med den amerikanske robot Shimon som solist.

We, Robots er verdens første værk for bigband og robot: Komponeret af Signe Bisgaard udforsker We, Robots, hvordan kunstig intelligens, robotteknologi og sprællevende jazzmusikere kan spille sammen i en unik koncertinstallation.

Robotten Shimon er kendt for sin forfinede kunstige og musikalske intelligens og kan blandt andet improvisere, tænke kreativt, lytte og interagere musikalsk med sine omgivelser. Shimon er udviklet af Robotic Musicianship på Georgia Institute of Technology og er én af de mest avancerede robotter i verden. 

Signe Bisgaard, Shimon og Aarhus Jazz Orchestra får selskab af andre kunstige såvel som menneskelige intelligenser; Morten Riis fra Dansk Institut for Elektroakustisk Musik på Det Jyske Musikkonservatorium udvikler en algoritmebaseret robotkomponist, der supplerer Bisgaards nyskrevne partiturmusik. Publikum får ligeledes en helt central rolle at spille i We, Robots, når data som svedproduktion og puls måles fra tilskuerpladserne og danner udgangspunktet for koncertens interaktive live visuals af kunstneren Laura Rathschau samtidig med at dataen påvirker Shimons intuition og samspil med Aarhus Jazz Orchestra. 

Som optakt til We, Robots samarbejder Aarhus Jazz Orchestra med Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium om en international konference med fokus på lyd og kunstig intelligens i et kulturelt perspektiv samt en tværfaglig masterclass for institutionernes studerende, som munder ud i produkter, der showcases til konferencen. 

Læs mere om Shimon Robot her.