Tilbage til Alle begivenheder

LILLA RØG - Pede B og Aarhus Jazz Orchestra

  • Bremen Teater, København V Nyropsgade 39-41 København, 1602 Denmark (kort)
pede-b-ajo-forside.jpg

PEDE B & AARHUS JAZZ ORCHESTRA præsenterer:

LILLA RØG

Torsdag den 6. december kl. 21.00 Bremen Teater, København V
UDSOLGT

Rapperen Pede B og Aarhus Jazz Orchestra inviterer i december til LILLA RØG på Bremen Teater i København. 18 professionelle jazzmusikere fra det aarhusianske bigband har fortolket og remixet den danske rappers bagkatalog under ledelse af dirigent Nikolai Bøgelund.

Én ting er anmelderne enige om, når det kommer til Pede B; han spiller nogle af landets bedste koncerter. Om det er releasekoncert i flere akter i Pumpehuset, en fyldt Arena på Roskilde Festival eller P3 Teltet på Smukfest, er energien, publikumskontakten og ambitionsniveauet altid i top.

”I dansk rap har der været diverse konger af liveshowet gennem tiden. … Jeg synes, det er rimeligt at sætte kronen på Pede B.” GAFFA 2016.

På Bremen Teater kommer koncertkonceptet til at hedde LILLA RØG og er udarbejdet i tæt samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra. Koncerten vil byde på lækre bigbandfortolkninger i topkvalitet af rapperens omfattende bagkatalog. Publikum vil desuden opleve svedig freestyle-rap, hvor både raptekster og musikernes soloer improviseres live foran publikum.

"Med bigbandet i baggrunden får Pede virkelig markeret sin skarpe tunge, der skyder fra sig som en ordkanon.” ”... en elegant balance imellem de to verdener, der evner at give plads til hinanden." GAFFA 2018, om koncertsamarbejde mellem Pede B og Aarhus Jazz Orchestra i september.

Linje til hjemmeside.png

Pede B er en af de bedste rappere på den danske hiphopscene, og han har som den eneste vundet MCs Fight Night hele tre gange. Den anmelderroste rapper har mere end 20 millioner streams alene på Spotify, og han kunne i september udgive sit niende album, Over Askeskyen 3. I maj måned udgav han desuden bogen Aktivt Kreativ, hvor han sammen med psykolog Mads Korsgaard kortlægger den menneskelige kreativitet og løfter sløret for sin egen teknik til freestylerap.

Aarhus Jazz Orchestra blev grundlagt i 1977 af den legendariske Jens Klüver og består af nogle af de absolut bedste jazzmusikere i Danmark. Gennem mere end 40 år har orkestret samarbejdet med nogle af vor tids største jazzikoner såsom Kurt Elling, John Scofield, David Sanborn, Jamie Cullum, Dee Dee Bridgewater med flere. Bandet har ved mange lejligheder høstet stor anerkendelse med flere DMA-priser og -nomineringer samt fornem omtale i både danske og udenlandske medier. Med støtte fra Statens Kunstfond og Aarhus Kommune er Aarhus Jazz Orchestra det eneste rytmiske basisensemble i Danmark.

Hold dig opdateret om arrangementet på Facebook - klik her

Senere begivenhed: 21. december
Julekoncert i Domkirken