Back to All Events

Århundredets Festival: Jazzens historie fra 1950-2000

  • Aarhus Universitet Universitetsparken Aarhus C, 8000 Denmark (map)

Bliv klogere på jazzens udvikling fra år 1950 til 2000, når Aarhus Jazz Orchestra hvirvler dig ind i forskelligeartet historisk jazzmusik med fortællinger af museumsinspektør Rasmus Rosenørn.

Da den amerikanske sangerinde Josephine Baker i 1928 dansede topløs med bananskørt til swingende jazzrytmer i København, til almindelig forargelse for den pæne borgerstand, var der ingen, der i deres vildeste fantasi havde forestillet sig, at denne eksotisk  musik fra den afrikansk-amerikanske musikkultur skulle udvikle sig til en nyskabende kunstform i det 20. århundrede. Men de skulle vise sig at tage grueligt fejl.

Hvordan det gik til, at jazzen blev en af verdens mest indflydelsesrige musikformer er netop hvad Aarhus Jazz Orchestra fortæller om til Århundredets festival 2017. Sammen med museumsinspektør ved Danmarks Rockmuseum, Rasmus Rosenørn, kan du ved denne koncert blive hvirvlet ind i jazzens historie i både lyd og fortællinger, og opleve dens rivende udvikling på allernærmeste hold, som den forandrede sig fra år 1950 - 2000.

Århundredets Festival er en vidensfestival i og omkring Aarhus. Festivalen præsenteres af Folkeuniversitetet i tæt samarbejde med Aarhus Universitet og en lang række kultur- og uddannelsesinstitutioner. I et miks mellem viden, kunst og kultur sætter festivalen hvert andet år spot på en historisk periode og hvert andet år et tema for at skabe debat om det liv, vi lever, og det samfund, der omgiver os. Fra den 3. til den 12. marts 2017 har festivalen i 10 dage fokus på EUROPA 1950-2000.