Back to All Events

Bollywood Beats & Big Band for børn


BOLLYWOOD BEATS AND BIG BAND INVITERER BØRN MED PÅ EN MUSIKALSK JORDOMREJSE, DER VISER DET FORTRYLLENDE INDIEN FRA DETS MANGE FASCINERENDE FACETTER

Mandag d. 2. maj kl. 10.00 og kl. 12.00 på Dokk1, Aarhus
Tirsdag d. 3. maj kl. 11.00 og kl. 13.00 i Viborg Musiksal
Mandag d. 9. maj kl. 10.00 og kl. 12.00 i DR, København
 

Spændstige rytmer, fortryllende farveflor og dragende historier. Det er nogle af de ting, som kendetegner den indiske kultur. Og det er nogle af de ting, som man kan opleve til familiekoncert med Lars Møllers BOLLYWOOD BEATS AND BIG BAND. Her får børn mulighed for at danse, lytte og lære om den indiske kultur gennem jazzmusik og spændende fortællinger.

Bollywood Beats and Big Band er et samarbejde mellem komponist og dirigent Lars Møller, Aarhus Jazz Orchestra, Randers Kammerorkester og to af Indiens dygtigste musikere, Kala Ramnath og Abhijit Banerjee. Projektet er et kulturmøde i form af en musikalsk rejse, hvor Vestens traditionsrige bigband- og strygerformater møder musikere og sangere fra den klassiske indiske musiktradition.

”Ligesom man kan bruge andre krydderier i mad, kan man også bruge dem i musik. Man kan sige, at der er to indiske hovedingredienser, vi arbejder med i musikken. Den ene er fordybelsen gennem det melodiske, og den anden er den spændstige rytmik,” forklarer Lars Møller.

Til familiekoncert med Bollywood Beats and Big Band kan man opleve en festlig sammensmeltning af jazzmusik og indisk klassisk musik med smukke visuelle videoklip fra Aarhus Jazz Orchestras tur til selveste Kolkata. Master Fatman er koncertens konferencier og fortæller medrivende historier fra det fascinerende land og dets mangfoldige kultur.

Så kom med, når den står på jazz og indisk på Dokk1! 

Bollywood Beats and Big Band kan opleves ved følgende koncerter:

Onsdag d. 27. april 2016 kl. 19.30 i Værket, Randers
Torsdag d. 28. april 2016 kl. 20.00 i Musikhuset Aarhus
Fredag d. 29. april 2016 kl. 19.30 på Dokk1, Aarhus
Mandag d. 2. maj kl. 10.00 & 12.00 på Dokk1, Aarhus (lukket koncert)
Tirsdag d. 3. maj kl. 11.00 og kl. 13.00 i Viborg Koncertsal (lukket koncert)
Søndag d. 8. maj kl. 15.00 i DR Studie 2, København
Mandag d. 9. maj kl. 10.00 & 12.00 i DR Koncerthuset, København (lukket koncert)

Bollywood Beats and Big Band præsenteres i samarbejde med
Fonden Aarhus 2017, Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, Viborg Kommune, Dokk1, Kulturprinsen, SPOT Festival 2016, DR Musikariatet, Aktion Børnehjælp, FO Aarhus, Det danske kulturinstitut, Frederiksberg Fonden

Aarhus Jazz Orchestra er et af Europas førende bigbands med mere end 80 årlige koncerter i ind- og udland. Bigbandet består af nogle af de allerbedste danske jazzmusikere - flere af dem er solister i international klasse. Siden oprettelsen i 1977 (dengang: Klüvers Big Band) har Aarhus Jazz Orchestra samarbejdet med nogle af vor tids største jazzikoner. Med støtte fra Aarhus Kommune og Statens Kunstfond er Aarhus Jazz Orchestra det eneste rytmiske basisensemble i Danmark.

Earlier Event: April 29
All About India
Later Event: May 11
1000 år med den danske sangskat