Back to All Events

Kæmpekor i Domkirken

Fredag 12. juni 2015 kl. 15 og igen kl. 16.30
i Aarhus Domkirke
Fri entré

Fredag 12. juni 2015 kan man i Aarhus Domkirke opleve Aarhus Jazz Orchestra's rytmegruppe sammen med et kæmpe kor bestående af ikke mindre end 270 korsangere fra Aarhus. Koncerten er et samarbejde med Sangkraft Aarhus.

Der afholdes to koncerter samme dag, een kl. 15 og een igen kl. 16.30. Der er fri entré til begge koncerter.

120 børn fra aarhusianske skolekor synger i projektet 'KæmpeKor 2015' sammen med 150 erfarne korsangere fra 4 af byens dygtigste kor. De akkompagneres af rytmegruppen fra Aarhus Jazz Orchestra. Sammen fortolker de forskellige danske folkesange og kompositionerne pakkes ind i englesang og himmelsk jazzede toner. Publikum kan se frem til et par både smukke, rørende og inspirerende koncerter.

Fredag 12. juni 2015 kl. 15 og igen kl. 16.30
i Aarhus Domkirke
Fri entré

Kor der medvirker:
Skolekorene kommer fra Den Frie Hestehaveskole, Skødstrup Skole og Engdalskolen.
Frem mod den store koncertdag har skolekorene arbejdet målrettet med både deres lærere og tilknyttede sangkonsulenter, så de kunne blive klar til at synge sammen med de fire øvede kor:

- Skt. Clemens Drengekor (55 drenge og mænd)

- Aarhus Musikskoles Juniorkor (25 piger)
- Aarhus Pigekor (35 piger) og
- Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor (35 piger)

Helle Høyer Vedel dirigerer koncerten.

Koncerterne arrangeres i samarbejde mellem Aarhus Jazz Orchestra og Sangkraft Aarhus.

”Målet med projekt 'KæmpeKor' er at give skolekor en mulighed for at synge frem mod en stor, sjov og spændende kor-begivenhed,” fortæller Lise Grankvist Larsen, daglig leder af Sangkraft Aarhus. ”Når skolekor får mulighed for at synge med et professionelt band og fire af byens bedste kor, får børnene en oplevelse, der styrker glæden ved at synge sammen med andre – uanset hvilket niveau de er på.”

Lidt om korene:
Skt. Clemens Drengekor ledes af domkantor Carsten Seyer-Hansen og består af 55 drenge og mænd i alderen 9-60 år. Koret er tilknyttet Aarhus Domkirke, og har bl.a. sunget koncerter med Herning Kirkes Drengekor, Thisted Drenge- og Mandskor og Haderslev Drengekor. På egen hånd har koret givet koncerter i Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig og sunget med bl.a. Concerto Copenhagen, Aarhus Symfoniorkester, BaSix, Vocal Line og Kaare Norge.

Aarhus Pigekor består af 35 piger i alderen 17-22 år. Koret har bl.a. været på turné i Ungarn, Sydafrika, Kina, Argentina, Canada og i sommeren 2014 blev pigekoret ”Champignons” ved den store konkurrence World Choir Games i Riga, i oktober samme år modtog koret en pris (Hänssler/ INTERKULTUR CD Award), som indebar indspilningen af en CD (med udgivelse maj/juni 2015) og  i oktober i år deltager koret i finalen i den internationale EBU konkurrence ”Let the Peoples Sing” i München. Koret ledes af Helle Høyer Vedel.

Aarhus Musikskoles Juniorkor henvender sig til børn mellem 12 år og 14 år. Koret synger både rytmisk og klassisk, dansk og udenlandsk og optræder løbende i forskellige koncerter og arrangementer – alene og sammen med andre kor. I foråret deltog koret i koncerter med Sigurd Barett og Aarhus Symfoniorkester. Koret ledes af Helle Høyer Vedel.

Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor ledes ligeledes af Helle Høyer Vedel. Koret består af piger i alderen 13-18 år og repertoiret er primært klassisk kormusik. Koncertaktiviteten er høj og koret deltager ofte i konkurrencer, er på koncertrejser og deltager i udveksling med andre kor. I foråret 2014 rejste pigekoret til Riva i Italien, hvor det deltog i en international korkonkurrence og i januar 2015 havde koret et samarbejde med Aarhus Symfoniorkester i en koncert med musik af Carl Nielsen.

Lidt om arrangørerne:
Sangkraft Aarhus er en selvejende institution, som arbejder for mere og bedre sang blandt børn i Aarhus. Det gøres bl.a. ved at udvikle og koordinere sanglige aktiviteter for børn i Aarhus og omegn. Sangkraft Aarhus er kunstnerisk knyttet til de to elitekor: Skt. Clemens Drengekor og Aarhus Pigekor.

Aarhus Jazz Orchestra regnes for et af Skandinaviens førende, professionelle bigbands. Det spiller omkring 70 koncerter om året og støttes af Statens Kunstråd og Aarhus Kommune. Orkesteret ledes af den internationalt anerkendte saxofonist, komponist og orkesterleder, Lars Møller. Til denne koncert er det orkesterets dygtige rytmegruppe, som akkompagnerer sangerne.

For yderligere info kontakt venligst:

Aarhus Jazz Orchestra
Dorthe Andersen, Producent
tlf.: 86 20 16 88/30 24 06 62
dorthe@ajazz.dk
www.aarhusjazzorchestra.dk

 

Sangkraft Aarhus
Lise Grankvist Larsen, Projektleder

tlf.: 28 38 97 14

mail@sangkraftaarhus.dk
www.sangkraftaarhus.dk