Ny kunstnerisk ansvarlig i Aarhus Jazz Orchestra

Ny kunstnerisk ansvarlig i Aarhus Jazz Orchestra

Anders Ørbæk er i juli tiltrådt som kunstnerisk ansvarlig hos Aarhus Jazz Orchestra. Anders skal - i samråd med resten af organisationen - være med til at fastlægge den kunstneriske linje for orkestret de kommende år. Anders fortæller:

Anders.JPG

“Aarhus Jazz Orchestra er en enormt spændende kulturinstitution at træde ind i. Der er en meget velsmurt og kompetent administration og et fantastisk, veloplagt orkester på højt fagligt og kunstnerisk niveau - så forholdene for at skabe unikke koncertoplevelser som beriger og bevæger, kunne ikke blive bedre. Lige nu har vi forrygende travlt med at lægge program for 2019, og der tegner sig konturen af et musikalsk set meget mangfoldigt og kvalitetsbåret program, som vi glæder os til at præsentere for publikum. 

Lige nu er Jakob Buchanan og Helge Norbakken på Grønland for at lave research til et nyt stort værk for kor og orkester som vi præsenterer ifm. Vinterjazz 2019. Vi har også et stort samarbejdsprojekt med musikskoler og sangskrivere i hele regionen, hvor vi med udgangspunkt i de 17 Verdensmål, skriver nye sange som skal opføres i foråret 2019. I efteråret udforsker vi i samarbejde med komponist Signe Bisgaard og Aarhus Universitet robotteknologi og kunstig intelligens, og så har vi selvfølgelig også en masse “almindelig” jazz på programmet - bl.a. i samarbejde med Århundredets Festival. Jeg glæder mig meget til det hele.

Noget af dét som jeg kommer til at have særligt fokus på, er formidling og rammesætning omkring vores koncerter. Vi skal som orkester levere musikalske helhedsoplevelser som skaber engagement, nysgerrighed og indlevelse hos publikum, og her skal der mere end “bare” musik til! Vi vil derfor - endnu mere end tidligere - arbejde med særlige koncertformater og sceniske virkemidler, simpelthen for at skabe de bedste musikalske oplevelser for vores publikum. Derudover kommer vi til - som innovativ og producerende kulturaktør - at have fokus på partnerskaber, samskabelse og nye koncertplatforme."

Anders er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, og er derudover uddannet psykolog med speciale i arbejds- og organisationspsykologi. Han har de sidste 10 år, som kulturiværksætter, arrangør og udøvende kunstner, arbejdet med musikformidling og -produktion, særligt indenfor jazz og beslægtede genrer.