Et kig tilbage på et strålende kulturår!

AARHUS JAZZ ORCHESTRA TAKKER AF FOR ET STORSLÅET KULTURÅR OG SER FREM TIL NYE, SPÆNDENDE PROJEKTER.

Der er ingen tvivl om, at kulturhovedstadsåret har haft enorm betydning for kulturaktører i hele regionen. Det samme kan siges for Aarhus Jazz Orchestra, der nu kigger tilbage på år med et væld af spændende projekter. Og som heldigvis rundes af på smukkeste vis, når orkestret leverer det musikalske indhold til den officielle afslutning af Aarhus 2017 fredag d. 8. december i Rådhushallen.

Fotos
Åbningen af Aarhus 2017 - Europæisk Kulturhovedstad. Jørgen Nielsen.
Ridehuset Swinger 2017, iComplete: South African Big Band Nights. Pressefoto
On Rosenhill, Jakob Buchanan. Foto: Per Bergmann
Solar Walk. Grafik: Réka Bucsi
Bollywood Beats and Big Band - Glow of Benares, Kala Ramnath. Foto: Jørgen Nielsen

Vi er taknemmelige for, at vi får lov til at slutte cirklen på denne måde. Vi leverede musikken til VIP-åbningen af kulturhovedstadsåret, og vi havde flere indslag ved den offentlige åbningsparade. Nu får vi lov til at takke af og være med, når kulturhovedstads-stafetten gives videre til Leeuwarden, Holland og Valletta, Malta i 2018. Det er hele organisationen meget stolte af, udtaler orkesterchef Dorthe Andersen.

Fra den smukke åbningsevent badet i lys og frem mod afslutningen af kulturhovedstadsåret har Aarhus Jazz Orchestra været på en musikalsk rejse på tværs af lande og kulturer. Ved åbningen af Pafos 2017 rejste orkestret til Cypern og den festlige åbning af Aarhus’ kulturhovedstadssøster; det årlige Ridehuset Swinger bød på stemningsfulde sydafrikanske toner og bevægelser; On Rosenhill gav os et spændende kig ind til livet mellem de store boligblokke i Rosenhøj; Solar Walk tog os på en animeret rejse helt ud i rummet; og Bollywood Beats and Big Band – Glow of Benares part 2 satte spicy, indisk krydderi på den traditionelle bigband-jazz. I løbet af året har jazz banet vejen for nye kulturmøder, hvor fremmede kulturer – og i særdeleshed også vores egen – er sat i helt nye perspektiver.

Aarhus Jazz Orchestra ser nu frem mod et nyt hovedstadsår – nemlig Aarhus 2018 Europæisk Frivillighovedstad. Også her er orkestret så privilegeret at få lov at levere musikken til det officielle åbningsarrangement d. 21. januar 2018. Aarhus Jazz Orchestra takker Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad for et fantastisk kulturår, og glædes ved at gå et nyt år og nye projekter i møde, hyllet i frivillighedens mangfoldige lys.