Back to All Events

Sange til Verden - Ringkøbing

  • Havnepladsen, Ringkøbing 1 Havnepladsen Ringkøbing, 6950 Denmark (map)
AJO foraeldre boern_0003.jpg

Sange til Verden

Lørdag d. 15. juni kl. 14.00 Havnepladsen, Ringkøbing
FRI ENTRÉ

200 lokale børn og to sangskrivere fra Sange til Verden slutter koncertrækken med Aarhus Jazz Orchestra af i de smukke blå omgivelser ved Havnen på denne farvestrålende børnekulturdag.

2.000 børn synger koncerter med Aarhus Jazz Orchestra
I juni 2019 kan borgerne i Region Midtjylland glæde sig til et festfyrværkeri af kulturelle oplevelser, når en helt ny festival - GENOPDAG - finder sted på tværs af regionen. Aarhus Jazz Orchestra bidrager til festivalen med projektet Sange til Verden målrettet børn og unge i hele regionen. Projektet kulminerer i uge 23/24, hvor bigbandet spiller kæmpe koncerter i Ringkøbing, Herning, Holstebro, Skive, Odder og Aarhus sammen med lokale børnekor på 200-500 sangere.

Bæredygtig udvikling i fokus
Projektet Sange til Verden handler om at sætte FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling på dagordenen hos både store og små i hele regionen. Verdensmålene er konkrete bud, der forpligter FN’s medlemslande til at fremme social, økonomisk og miljømæssig udvikling, fred og sikkerhed samt fokusere på bæredygtighed.

Nykomponerede sange til verden
Projektets omdrejningspunkt er 7 helt nykomponerede 'Sange til Verden' skrevet af 9 unge MGK-elever fra Region Midtjylland. Sangene danner grobund for at give børn og unge mulighed for at arbejde med bæredygtig udvikling igennem kunst og kultur. De unge sangskrivere har på hver deres måde forholdt sig eftertænksomt, ironisk eller poetisk til emner som global opvarmning, overforbrug, forurening af verdenshavene og vigtigheden af at give en bæredygtig verden videre til de kommende generationer. Resultatet er 7 meget smukke og forskellige nye 'Sange til Verden’, som Aarhus Jazz Orchestra arrangerer til fuldt bigband. 

Sangene danner også afsæt for ”Værksteder med Verdensmål” - en række kunstneriske forløb hen over foråret 2019, hvor børn og unge mellem 3-15 år møder kunstnere og forholder sig kreativt til sangene og til FN’s 17 verdensmål gennem f.eks. billedkunst, dans, skulpturer og animationer. Det er Kulturprinsen i Viborg, der kuraterer værkstederne. 

De mange forskellige kunstneriske forløb i kommunerne kulminerer ved en lang række aktiviteter, koncerter og events i forbindelse med Europæisk Kulturregions Festival GENOPDAG i juni måned. 

Det er Kulturprinsen i Viborg, der sammen med Aarhus Jazz Orchestra og Netværk for Børne- og Ungekultur i Region Midtjylland (BUM) står bag det regionale projekt Sange til Verden, der involverer alle regionens 19 kommuner.

Projektet er støttet af Region Midt og Fonden Aarhus 2017.

Koncerter med børnekor og Aarhus Jazz Orchestra - alle med offentlig adgang
3. juni kl. 12.45: koncert på Hasle skole, Aarhus V
4. juni kl. 13.00: Spektrum, Odder
5. juni kl. 15.00: Musikhuset Aarhus - foyer syd
11. juni kl. 16.00: Holstebro Musikteater
12. juni kl. 13.00: Kulturcenter Limfjord, Skive
13. juni kl. 16.30: Herning Kongrescenter
15. juni kl. 14.00: Havnepladsen, Ringkøbing

Læs mere om projektet på BUM - Netværk for Børne- og Ungekultur i Region Midtjyllands hjemmeside.