Back to All Events

Ridehuset Swinger 2019: Cuban Big Band Nights feat. Dafnis Prieto, Eliel Lazo & Yasser Pino

  • Ridehuset 1 Vester Allé Aarhus, 8000 Denmark (map)
CBBN_BANNER_jazzfest.jpg

Ridehuset Swinger 2019
CUBAN BIG BAND NIGHTS
feat. Dafnis Prieto, Eliel Lazo & Yasser Pino

For 30. år i træk afholder Aarhus Jazz Orchestra “Ridehuset Swinger” - et af de helt store trækplastre under Aarhus Jazz Festival. Det fejrer vi med et festfyrværkeri at et arrangement! Vi vil drømme os mod caribiske himmelstrøg ved Aarhus Jazz Orchestras aftenkoncerter, der i år går under titlen ”Cuban Big Band Nights”. Den cubanske tromme-virtuos Dafnis Prieto har komponeret musikken til koncerterne, og med på scenen har vi inviteret Eliel Lazo på percussion og Yasser Pino på bas. Som altid kan du opleve et væld af spændende dagskoncerter, du kan nyde en kølig forfriskning i solen på Officerspladsen, og som noget nyt kan du komme til hyggelig og delikat fællesspisning på Officerspladsen ved Masvino Vinbodega. Ved køb af madbillet sikrer man sig samtidig en god siddeplads til aftenkoncerten. Som altid er der gratis entré til alle koncerter i Ridehuset og på Officerspladsen.

Det er nu 30. gang, at Aarhus Jazz Orchestra – tidligere Klüvers Big Band – byder indenfor til traditionsrige koncerter i Ridehuset under Aarhus Jazz Festival. I løbet af de sidste 30 år har publikum kunnet opleve eminente solister såsom Kurt Elling, Cæcilie Norby, Jesper Thilo, Sinne Eeg, Master Fatman, Bobo Moreno og mange flere. De seneste år har orkestret draget på musikalske rejser til blandt andet Brazilien, Sydafrika, Spanien og sågar på en tidsrejse gennem jazzens 100-årige historie, og i år er det en fornøjelse at præsentere latinjazz fra det farverige Cuba. Årets tre solister – Dafnis Prieto, Eliel Lazo og Yasser Pino – er alle opvokset i Havanna og er siden flyttet til henholdsvis USA og Danmark. De har hver især sat deres unikke præg på latinjazz-grenren, og i år mødes de for første gang til fire sprudlende koncerter i Ridehuset.

linje.png

Program for torsdag d. 18. juli:

14.00: Traneblæs, Officerspladsen

15.30: Michael Bladt & Kjeld Lauritsen (Officerspladsen)

17.00: Randers Big Band feat. Kjeld Lauritsen (Ridehuset)

18.15: Fællesspisning (Officerspladsen)

20.00: Aarhus Jazz Orchestra feat. Dafnis Prieto, Eliel Lazo & Yasser Pino: Cuban Big Band Nights (Ridehuset)

22.00: Karmen Röivassepp & musikere fra Aarhus Jazz Orchestra (Officerspladsen)

linje.png

Fællesspisning

Masvino serverer hver dag en lækker menu i teltet på Officerspladsen, som kan nydes med de andre nysgerrige jazzpublikummer og madelskere. Book gerne i god tid, da der er begrænset antal pladser. Når du booker en plads i madteltet, reserverer du samtidig også en plads til aftenkoncerten Cuban Big Band Nights.

Menuen er:

Helstegt pattegris
Kartoffelsalat med røget chili, radiser, løg & masser af urter
Lun sommerkål med yoghurt, koriander, kerner & hibiscus
Bønnesalat med frisk chili, mynte & god olivenolie
Chimichurri & BBQ

145 kr. inkl. en velkomstdrink
70 kr. for børn u/ 10 år

TILKØB PÅ DAGEN
Dessert:

Friske jordbær, chantilly & myntesukker

50 kr.

linje.png

Find programmerne for de øvrige dage med Ridehuset Swinger her:

linje.png

Ridehuset Swinger 2019 sponsoreres af: De Jyske Bryghuse, Aarhus Kommune, Statens Kunstfond & Aarhus Jazz Festival