Back to All Events

Kathrine Windfeld & Aarhus Jazz Orchestra feat. Lage Lund


Kathrine Windfeld. Pressefoto.

Kathrine Windfeld. Pressefoto.

Kathrine Windfeld & Aarhus Jazz Orchestra feat. Lage Lund

Information vedr. tid og sted følger

Kathrine Windfeld har de seneste år blæst anmeldere og publikum bagover med sine farverige, eksplosive kompositioner og raffinerede arrangementer, og er samtidig en rost og anderkendt dirigent og bandleader.

Lage Lund er med sit stærke guitarspil - kendetegnet ved rytmisk og harmonisk kompleksitet, stor idérigdom og tonal klarhed - blevet kendt som én af dem der sætter standarden for improvisation i det 21. århundrede. 

Sammen med Aarhus Jazz Orchestra, et af Danmarks førende bigbands, vil de fortolke Kathrine Windfelds materiale - både nyt og gammelt - og der er således lagt op til en række koncerter, som på højeste niveau vil afspejle Windfelds og Lunds kreative drive og energi, orkestrets improvisatoriske færdigheder og Windfelds betagende kompositioner.


Lineup
Aarhus Jazz Orchestra
Kathrine Windfeld (dirigent)
Lage Lund (guitar)

Linje til hjemmeside.png

Kathrine Windfeld
Komponist, arrangør, dirigent og pianist

"There is  nothing explicitly Scandinavian about the music in Latency, which could pass for a top-notch American Big Band. Windfeld's modern mainstream arrangements utilise dense ensembles and explore a colorful array of moods." - Downbeat, Scott Yanow (US)

Kathrine har med sit eget bigband, og i et hav af andre sammenhænge, gjort sig bemærket som en af de førende komponister og arrangører på den europæiske jazzscene.

Hendes første udspil ”Aircraft” fra 2015 var nomineret til hele 3 Danish Music Awards, hvoraf hun vandt prisen som ”Årets Nye Jazznavn”. I 2017 udkom opfølgeren ”Latency”, som fik strålende modtagelse i førende internationale magasiner og aviser som The Guardian (UK), Downbeat (USA) og Le Monde (FR). Pladen blev kåret som ”Årets Danske Jazzalbum 2017” i magasinet Jazzspecial og udløste en Carl-pris. 

Kathrine Windfeld har turneret i England, Tyskland, Holland, Finland, Sverige og Norge. Hun har tidligere samarbejdet med Danmarks Radios Bigband, og spilllede i 2018 to udsolgte koncerter med et af Europas førende bigbands, Frankfurt Radio Big Band.

 

Lage Lund
Guitarist og komponist

Of the younger cats, Lage is THE one. He's a wonderful player. Scary actually!" - Kurt Rosenwinkel 

Lage Lund er en af de mest anmelderroste og benyttede jazzguitarister på den internationale jazzscene. Uddannet fra Julliard School of Music i New York (som den første elektriske guitarist nogensinde) og hyldet af Pat Metheny som hans “yndlingsguitarist”, har Lage Lund gjort sig bemærket langt ud over Norges grænser.

Lage Lund har flere gange været nomineret af Downbeat i kategorien “Rising Star - Guitar”, og i 2005 vandt Lage Lund Thelonious Monk Jazz Competition. Siden da er han blevet en eftertragtet sideman, og spiller bl.a. med David Sanchez Quartet, Maria Schneider Orchestra, Mark Turner og Seamus Blake. 

Lage Lund har derudover sin egen trio (med Ben Street og Bill Stewart) og kvartet (med Sullivan Fortner, Matt Brewer & Tyshawn Sorey), med hvilke han har markeret sig som en original og eftertænksom komponist.

 

Aarhus Jazz Orchestra

Aarhus Jazz Orchestra består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene, og har gennem årene arbejdet sammen med nogle af de største jazzikoner i vor tid, herunder Kurt Elling, John Scofield, Peter Erskine, Jamie Cullum, Jon Balke, David Sanborn, Melody Gardot, Geir Lysne, David Liebman, Dee Dee Bridgewater m.fl. Orkestret høster gode anmeldelser for koncerter og udgivelser, og har flere gange været nomineret ved Danish Music Awards. I 2016 vandt orkestret i katagorierne “Årets Danske Jazzudgivelse” og “Årets Danske Jazzkomponist” for Jakob Buchanans værk “Buchanan Requiem”.

Aarhus Jazz Orchestra er det eneste rytmiske basisensemble i Danmark og er støttet af Aarhus Kommune og Statens Kunstfond.

Later Event: November 6
Træd indenfor... i et BIGband!