Back to All Events

Aarhus Jazz Orchestra & Dafnis Prieto

  • North See Jazz, Rotterdam (map)
Dafnis Prieto

Dafnis Prieto

Aarhus Jazz Orchestra & Dafnis Prieto

Feat. Eliel Lazo, Yasser Pino & Dafnis Prieto

Der er latin og cubansk-amerikansk jazz på programmet, når Aarhus Jazz Orchestra spiller en række festivalkoncerter sammen med prisvindende cubanske komponist og trommeslager Dafnis Prieto.

12. juli North See Jazz, Rotterdam, Holland
Læs mere om North See Jazz her.

Den prisvindende, cubansk-amerikanske komponist og tromme-virtuos Dafnis Prieto er en af de helt store kapciteter på den internationale jazz- og latinscene. Som fast trommeslager for Michel Camilo og sideman i en række orkestre, herunder med bl.a. med Henry Threadgill, Steve Coleman og Chucho Valdés, har Dafnis Prieto været med til at udvikle og sætte sit præg på latin- og jazzmusikken i hele verden.

Dafnis Prieto har ved flere lejligheder været nomineret til en grammy i USA, og i 2019 vandt han i kategorien “Best Latin Jazz Album” for sin udgivelse “Back To The Sunset” - en bigbandudgivelse hvor Dafnis Prieto, udover at spille trommer, har komponeret og arrangeret alt musikken. 

Dafnis Prietos kompositioner blander frodige og euforiske melodier med imponerende polyrytmik,og viser et musikalsk ordforråd, der rækker hele vejen fra afro-cubansk folklore og latin-jazz til klassisk kammermusik. Det er ikke uden grund, at anmeldere verden over har været meget begejstrede for “Back To The Sunset”.

På denne tour spiller Aarhus Jazz Orchestra med Dafnis Prieto på trommer, Eliel Lazo på percussion og Yasser Pino på bas. De tre musikere er født og opvokset sammen på Cuba, og er hver især stærke stemmer på den internationale latinjazz-scene. Nu mødes de med et af de stærkeste europæiske bigbands for at spille den prisvindende musik fra “Back To The Sunset”.

Hør musikken af Dafnis Prieto her: