Back to All Events

Ridehuset Swinger: Scandinavian Big Band Nights feat. Mimi Terris (S) & Mads Mathias (DK)


  • Ridehuset, Aarhus 1 Vester Allé Aarhus, 8000 Denmark (map)
SBBN_presse2_tekst.jpg

For 28. år i træk åbner Aarhus Jazz Orchestra op for en af de helt store arrangementer under Aarhus Jazz Festival, nemlig Ridehuset Swinger. De seneste tre år har Aarhus Jazz Orchestra rejst ud i verden til Ridehuset Swinger ved Aarhus Jazz Festival. Til Brasilien, Spanien og Sydafrika med jazzfusioner til stor begejstring for publikum.

I år vender bigbandet tilbage til rødderne med et musikalsk heldagsprogram, der dyrker den skandinaviske jazzarv og nerve. Som altid kan du opleve et hav af spændende jazzmusik i løbet af dagen fra både danske og internationale artister, og du kan nyde lækre delikatesser på det store madmarked på Officerspladsen ved siden af Ridehuset. Hver aften åbner Aarhus Jazz Orchestra dørene til de anmelderroste aftenkoncerter, der i år har titlen "Scandinavian Big Band Nights" med den svenske Mimi Terris og Danmarks egen Mads Mathias. 

  • Det musikalske program starter kl. 12:30. Se programmet nedenfor.
  • Oplev Aarhus Jazz Orchestras koncert med Scandinavian Big Band feat. Mimi Terris & Mads Mathias kl. 20:00
  • Alle koncerter er gratis.

 

PROGRAM

12.30: JazzTalk: Mads Mathias
Både i dag og i ”de gode gamle dage” har Norden haft en stærk identitet i jazzens verden. I denne Jazz Talk med Mads Mathias skal vi høre om nogle af de største skandinaviske stemmer gennem tiden og også dufte til hvad fremtiden har i ærmet. Mads Mathias er en af de absolut førende mandlige jazzvokaler i Danmark og er godt i gang med at skabe sig en karriere langt ud over de danske landegrænser. Han er født og opvokset i Silkeborg og til dels i Tanzania og kommer fra et musikalsk hjem med hele 34 forskellige instrumenter, som blev nøje udforsket og studeret. Stemmen og saxofonen blev de foretrukne instrumenter, og mange kender ham især fra sange som Free Falling, der indbragte ham en DMA Jazz-pris som Årets Nye Danske Jazznavn.

14.00: Melngailskolas Big Band
Det lettiske ungdomsbigband, Melngailskolas Big Band, overtager scenen til Ridehuset Swinger 2018 I forbindelse med den officielle Scandinavian Big Band Camp 2018, som Aarhus Jazz Orchestra agerer vært for. Melngailskolas Big Band består af unge bigbandaspiranter i alderen 14 – 23 år, der til dagligt studerer på Liepaja Music, Art and Design School I Letland. Koncertens program består af populærmusik fra blandt andet Disney-film, klassiske swingkomponister og lettiske artister som Raimonds Pauls og Uldis Marhilevics. Melngailskolas Big Band kan også opleves til kæmpekoncert I forbindelse med afslutningen på årets Scandinavian Big Band Camp den 21. Juli.

15.30: Lars Søberg Andersen kvintet
Lars Søberg Andersen Kvintet er et nyt spændende projekt med den norsk-danske trompetist Lars Søberg Andersen som komponist og kapelmester. Musikken betegner han som "nordisk bebop"; som en fusion imellem den lyriske nordiske jazz og den moderne hardbop – ’New Yorker-lyden’. Lars Søberg Andersen spiller til dagligt i Aarhus Jazz Orchestra, og er ellers etableret som en af Danmarks førende unge trompetsolister og er yderst eftertragtet som solist i både mindre og større ensembler.

Line-up
Lars Søberg Andersen (trp/flh)
Cæsar Joaniquet (t-sax)
Henrik Gunde (p)
Morten Ramsbøl (b)
Andreas Fryland (drm)

17.00: Randers Big Band
Det randrusianske bigband, Randers Big Band, er anerkendt som et af de bedste i Danmark, særligt indenfor swing musik. Til Aarhus Jazz Festival 2018 gæster bigbandet Ridehuset Swinger til en koncert fuld af standarts krydret med latintoner og -rytmer. Orkesterleder Peter Brem har komponeret musikken, og den fremadstormende aarhusianske jazzsangerinde Karmen Röivassepp står bag mikrofonen.

20.00: Scandinavian Big Band Nights: Aarhus Jazz Orchestra feat. Mimi Terris (S), Mads Mathias (DK) & Surprice guest
De sidste tre år har Aarhus Jazz Orchestra rejst jorden rundt med brasiliansk, flamenco og sydafrikansk bigbandmusik til aftenkoncerterne ved Ridehuset Swinger. Koncerterne har dyrket det musikalske møde mellem forskellige kulturer, og det har fået anmelderne til at sprudle af begejstring og døbe Ridehuset Swinger ”jazzfestivalens epicenter.”

I år rejser Aarhus Jazz Orchestra hjem igen, og inviterer til aftenkoncerter under titlen ”Scandinavian Big Band Nights”. Orkestret er dykket ned i den skandinaviske jazzarv sammen med den fremragende sanger og entertainer, Mads Mathias, og den nye stjerne på den svenske nattehimmel, Mimi Terris. Publikum kan se frem til en sand hyldest til danske og svenske jazzklassikere samt nyere musik af Mads Mathias og Mimi Terris, alt sammen fremført at nogle af Scandinaviens mest kyndige jazzhænder.

Aftenen byder desuden på gæsteoptræden fra en surprise artist!

23.00: International Jazz Jam med Danish Youth Jazz Orchestra (Officerspladsen)
arhus Jazz Orchestra byder velkommen til en international jazzjam, hvor de unge talenter fra det lettiske Melngailskolas Big Band vil være værter. De vil stå side om side med de erfarne musikere fra Aarhus Jazz Orchestra til en brag af en jazzjam, og alle er velkomne til at spille med. Melngailskolas Big Band deltager denne uge i Scandinavian Big Band Camp sammen med Danish Youth Jazz Orchestra og Codarts Young Talent Big Band, som også er værter for hver deres jamsession sammen med Aarhus Jazz Orchestra henholdsvis den 19. og 21. juli, og orkestret kan opleves til koncert i Ridehuset tidligere på dagen.


Hovedsponsor af Ridehuset Swinger: De Jyske Bryghuse
Ridehuset Swinger 2018 er desuden støttet af: Nordea Fonden, Dansk Musikerforbund, Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, Nordisk Kulturfond, Aarhus Jazz Festival, Aarhus - Europæisk Frivillighovedstad 2018 & LaserTryk

NordeaFonden_Logo_Black_RGB.png