Back to All Events

Ridehuset Swinger: Scandinavian Big Band Nights feat. Mimi Terris (S) & Mads Mathias (DK)


  • Ridehuset, Aarhus 1 Vester Allé Aarhus, 8000 Denmark (map)
SBBN_presse2_tekst.jpg

For 28. år i træk åbner Aarhus Jazz Orchestra op for en af de helt store arrangementer under Aarhus Jazz Festival, nemlig Ridehuset Swinger. De seneste tre år har Aarhus Jazz Orchestra rejst ud i verden til Ridehuset Swinger ved Aarhus Jazz Festival. Til Brasilien, Spanien og Sydafrika med jazzfusioner til stor begejstring for publikum.

I år vender bigbandet tilbage til rødderne med et musikalsk heldagsprogram, der dyrker den skandinaviske jazzarv og nerve. Som altid kan du opleve et hav af spændende jazzmusik i løbet af dagen fra både danske og internationale artister, og du kan nyde lækre delikatesser på det store madmarked på Officerspladsen ved siden af Ridehuset. Hver aften åbner Aarhus Jazz Orchestra dørene til de anmelderroste aftenkoncerter, der i år har titlen "Scandinavian Big Band Nights" med den svenske Mimi Terris og Danmarks egen Mads Mathias. 

  • Det musikalske program starter kl. 12:30. Se programmet nedenfor.
  • Oplev Aarhus Jazz Orchestras koncert med Scandinavian Big Band feat. Mimi Terris & Mads Mathias kl. 20:00
  • Alle koncerter er gratis.

 

PROGRAM


12.30: JazzTalk: Morten Lund
Den yderst talentfulde og alsidige trommeslager Morten Lund spiller og fortæller om musik, som han selv er inspireret af fra alle hjørner af jazzen. Morten Lund vil i sin Jazz Talk fortælle om, hvordan toneangivende rytmegrupper gennem tiden har formet og farvet jazzmusikken. Særligt vil fokus være på, hvordan pausen mellem noderne er vigtigere end selve tonerne, når man taler om rytme, groove, swing og feeling.

14.00: Scandinavian Big Band Camp FINALE
I 2018 er Ridehuset Swinger ikke alene brandpunkt for Aarhus Jazz Festival, men centrum for en ganske særlig bigbandbegivenhed. Aarhus Jazz Orchestra er nemlig vært for et internationalt symposium, der samler ungdomsbigbands fra Holland, Letland og Danmark til en jazzcamp under navnet Scandinavian Big Band Camp. De medvirkende bigbands er Melngailskolas Big Band fra Letland, Codarts Young Talent Big fra Holland og Danish Youth Jazz Orchestra fra Danmark. I alt tæller orkestrene cirka 60 danske og udenlandske unge jazzmusikere, der samles og spiller sammen på kryds og tværs i løbet af festivaldagene. Symposiet kulminerer til denne koncert i et kæmpe brag af en bigbandkoncert. Repetoiret til koncerten er komponeret særligt til lejligheden af komponist og trompetist i Aarhus Jazz Orchestra, Jan Lynggaard Sørensen.

15.30: Jacob Danielsen & Cesar Joaniquet: Gillar du Svenskt?
Aarhus Jazz Orchestras Cesar Joaniquet har studeret hos den svenske saxofonist Fredrik Ljungkvist. Det samme har Aarhus' bysbarn Jacob Danielsen. Derfor falder det naturligt, at disse to går sammen om en fejring af den skønne musik fra vores broderland, når Aarhus Jazz Orchestra under dette års Ridehuset Swinger slår på tromme for den nordiske jazz. De to herrer har samlet de bedste sange, de kender fra hinsidan, og vil sammen med Thomas Sejthen og Moren Nottelmann forsøge at fremmane duften af gran, smagen af surströmming, elgens smukke kald og den sagte summen fra en Saab 96.

Line-up
Jacob Danielsen and Cesar Joaniquet (cl, sax)
Thomas Sejthen (b)
Morten Nottelmann (drm)

17.00: Tiptoe Big Band feat. Lars Jansson
Tiptoe Bigband, der har hjemme i Odense, gæster Ridehuset Swinger til en koncert, der i den grad emmer af nordisk jazzlyd. Sveriges mest elskede pianist, Lars Jansson, har nemlig slået det velspillende orkester følge – en pianist, der især er kendt for sin utrolige virtuositet og melodiske begavelse. Koncerten vil tage udgangspunkt i Lars Janssons egne kompositioner og arrangementer for bigband - både bigbandklassikere fra Lars Jansson bagkatalog og numre, som ikke normalt høres i bigbandsammenhæng.

20.00: Scandinavian Big Band Nights: Aarhus Jazz Orchestra feat. Mimi Terris (S), Mads Mathias (DK) & Surprice guest
De sidste tre år har Aarhus Jazz Orchestra rejst jorden rundt med brasiliansk, flamenco og sydafrikansk bigbandmusik til aftenkoncerterne ved Ridehuset Swinger. Koncerterne har dyrket det musikalske møde mellem forskellige kulturer, og det har fået anmelderne til at sprudle af begejstring og døbe Ridehuset Swinger ”jazzfestivalens epicenter.”

I år rejser Aarhus Jazz Orchestra hjem igen, og inviterer til aftenkoncerter under titlen ”Scandinavian Big Band Nights”. Orkestret er dykket ned i den skandinaviske jazzarv sammen med den fremragende sanger og entertainer, Mads Mathias, og den nye stjerne på den svenske nattehimmel, Mimi Terris. Publikum kan se frem til en sand hyldest til danske og svenske jazzklassikere samt nyere musik af Mads Mathias og Mimi Terris, alt sammen fremført at nogle af Scandinaviens mest kyndige jazzhænder.

Aftenen byder desuden på gæsteoptræden fra en surprise artist!

23.00: International Jazz Jam med Codarts Young Talent Bigband (Officerspladsen)
Aarhus Jazz Orchestra byder velkommen til en international jazzjam, hvor de unge talenter fra Codarts Young Talent Big Band (NL) vil være værter. De vil stå side om side med de erfarne musikere fra Aarhus Jazz Orchestra til en brag af en jazzjam, og alle er velkomne til at spille med. Codarts Young Talent Big Band deltager denne uge i Scandinavian Big Band Camp sammen med Danish Youth Jazz Orchestra og Melngailskolan Big Band, som også er værter for hver deres jamsession sammen med Aarhus Jazz Orchestra den 19. og 20. juli. Er man nysgerrig efter at høre det talentfulde hollandske ungdomsbigband, kan man opleve dem til koncert tidligere på dagen i Ridehuset.


Hovedsponsor af Ridehuset Swinger: De Jyske Bryghuse
Ridehuset Swinger 2018 er desuden støttet af: Nordea Fonden, Dansk Musikerforbund, Statens Kunstfond, Aarhus Kommune, Nordisk Kulturfond, Aarhus Jazz Festival, Aarhus - Europæisk Frivillighovedstad 2018 & LaserTryk

NordeaFonden_Logo_Black_RGB.png