Back to All Events

Danse Macabre

  • Aulaen, Aarhus Universitet Universitetsparken Aarhus, 8000 Denmark (map)
female-figure-hopping.jpg

DANSE MACABRE - EN LEGENDE FORTÆLLING OM DEN DANSENDE DØDE-FIGUR FELIX THE REAPER

Lørdag den 3. marts kl. 19.30   Aulaen, Aarhus Universitet

KØB BILLET

Danse Macabre forener musik, film, billeder, lys og animationer i en levende fortolkning af Døden, som den blev portrætteret i kunsten i perioden omkring La Belle Epoque. Med et af Europas bedste bigbands, den elektroniske musiker Bjørn Svin og cellisten Ida Nørholm, den prisbelønnede forfatter og historiker Søren Hein Rasmussen og en alt- omfavnende digital scenografi, sætter koncert-forestillingen Danse Macabre nye standarder for tværkunstnerisk vidensformidling.

På en visuel- og musikalsk rejse bevæger forestillingen sig gennem et abstrakt landskab af kunsthistoriske referencer, når den fortolker motiver som dødedans, dødens triumf og døden & jomfruen i et moderne og nutidigt formsprog. Musikken er skrevet af den unge århusianske komponist Signe Bisgaard, som sammen med designer Laura Rathschau har skabt den imponerende forestilling til Århundredets Festival 2018. Danse Macabre er inspireret af Kong Oranges computerspil Felix The Reaper og er baseret på de samme billeder og den omfattende historiske research, som ligger til baggrund for spillet.

“I Danse Macabre bearbejder jeg konkrete billeder fra kunsthistorien i en abstrakt, musikalsk totaloplevelse. I et tæt parløb med den visuelle kunstner Laura Rathschau skaber vi på baggrund af en narrativ, skabt i samarbejde med historiker Søren Hein Rasmussen, den færdige musik og den færdige visuelle fortælling, der giver en stærk totaloplevelse af lyd og bevægelige billeder, der omkranser publikum," fortæller Signe Bisgaard.

Den flotte gamle aula på Aarhus Universitet danner ramme om koncerten, og er valgt som lokation for koncerten på grund af dens unikke indretning. De færreste lægger til dagligt mærke til at bagvæggen i aulaen er et arkitektonisk mesterværk, men til Danse Macabre er det visuelle værk skabt specielt til rummet, så publikum får et andet perspektiv på aulaen. Hun udnytter rummets mange flotte detaljer, og foran den store bagvæg - og integreret i scenografien - optræder Aarhus Jazz Orchestra sammen med solisterne Bjørn Svin og Ida Nørholm.

Om de medvirkende

Signe Bisgaard er komponist og pianist fra Aarhus. De seneste år har hun primært arbejdet med komposition for større ensembler med fokus på improvisation i gennem-komponeret musik. Hun har bl.a. været leder af European Jazz Lab med 10 musikere fra 6 lande, og fået opført sin musik i Danmark, Tyskland, Holland, Norge og Tjekkiet. I 2013 afsluttede hun solist-uddannelsen i rytmisk komposition fra Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun også har taget sin kandidat-uddannelse.

Århundredets Festival er en vidensfestival i og omkring Aarhus. Festivalen præsenteres af Folkeuniversitetet i tæt samarbejde med Aarhus Universitet og en lang række kultur- og uddannelsesinstitutioner. I et miks mellem viden, kunst og kultur sætter festivalen hvert andet år spot på en historisk periode og hvert andet år et tema for at skabe debat om det liv, vi lever, og det samfund, der omgiver os.

I 2018 går festivalen i dybden med La Belle époque (fr. Den skønne tid), der afgrænses af to store krige mellem 1871 og 1914. Her oplever Europa politisk stabilitet og fornøjelseslivet, teknologien og kunsten blomstrer.

Earlier Event: February 21
Vinterjazz: Sketches of Barcelona
Later Event: March 15
Aarhus Jazz Orchestra feat. Vein