Back to All Events

Århundredets Festival - The Swing Era

  • Aulaen, Aarhus Universitet Nordre Ringgade 4 Aarhus Denmark (map)
Århundredets Festival - The Swing Era - Aarhus Jazz Orchestra feat. Live Foyn Friis. Big Band Musik.

The Swing Era - Aarhus Jazz Orchestra feat. Live Foyn Friis

Fredag den 1. marts kl. 20.00 Aulaen, Aarhus Universitet
Billetpris: 150,- / studerende 75,-
KØB BILLET

Der er højt til loftet i Aarhus Universitets Aula! Præcist hvor højt finder du ud af, når Aarhus Jazz Orchestra spiller swingende jazz fra perioden, hvor bigband-musikken blev født. The Swing Era definerer perioden fra starten af 1930'erne og til efter 2. Verdenskrig, hvor noget af den mest revolutionerende swingmusik for første gang så dagens lys i USA. Store legender som Duke Ellington, Billie Holiday, Count Basie og Ella Fitzgerald blev toneangivende for perioden.

Live Foyn Friis. Foto: Linnea Syversen

Live Foyn Friis. Foto: Linnea Syversen

Herhjemme blev nogle af de største revyviser af komponister som Aage Stentoft og Kai Normann Andersen skrevet på denne tid. Selv om swing og revyviser er to vidt forskellige verdener, har de alligevel det til fælles, at de afspejler stor kunstnerisk udvikling midt i mørke tider. Koncerten vil være bygget op omkring de største artister fra The Swing Era, men med afstikkere til den danske visetradition. Kom med på en musikalsk rejse tilbage i tiden, når Aarhus Jazz Orchestra, anført af dirigent Nikolai Bøgelund og med solisten Live Foyn Friis, sætter aulaen i svingninger. Historiker Søren Hein Rasmussen gør dig indledningsvis klogere på den kultur, som musikken udsprang af.


Koncerten varer ca. 75 minutter.

Koncerten kan også opleves torsdag d. 7. marts i Silkeborg. Klik her for at læse mere.