SKOLEKONCERTER

 

BESKRIVELSE AF FORLØBET 

9 sange med teksthæfte til børnene, nodehæfte til lærerne samt lydfiler, lægges tilgængelig på server, så de medvirkende skoler og de pågældende musiklærere selv kan hente materialet. Tekst og musik er komponeret og arrangeret specielt til aldersgruppen og børnene indstuderer sangene sammen med deres musiklærer. 

Ca. 14 dage inden koncerten besøger dirigent, Nikolai Bøgelund, og orkestrets pianist skolerne og øver sangene med børnene.

 For at projektet skal komme bedst i mål for alle parter, er det vigtigt at eleverne har lært sangene, når dirigent og pianist kommer på besøg. På den måde optimeres forløbet for alle parter, og eleverne får det optimale udbytte.

PÅ KONCERTDAGEN AFHOLDES GENERALPRØVE SAMT TO KONCERTER

09-11.15: Formiddagskoncert 

1 times generalprøve hvor alle børnene øver numrene med Aarhus Jazz Orchestras rytmegruppe (klaver, guitar, bas, perkussion og trommer) samt en formiddagskoncert for alle elever og lærere på skolen.

kl. 19-20.30: Aftenkoncert

En aftenkoncert for forældre, søskende, bedsteforældre og andre interesserede med hele Aarhus Jazz Orchestra (17 musikere).

Koncerterne kan holdes på den enkelte skole, men flere skoler kan med fordel slå sig sammen. Dette skaber mulighed for, at børn fra flere skoler møder hinanden og oplever suset, når de - ofte flere hundrede børn - synger sammen med et stort professionelt orkester.


PRIS

Aarhus Jazz Orchestra aflønnes med entréindtægten fra aftenkoncerterne. Pris for skolekoncerter i Aarhus er 20 kr. for voksne / gratis for børn u/18 år, og skolen skal kun afholde udgifter til koda og lidt fortæring til bigbandet. OBS: Billetpris for skoler uden for Aarhus Kommune er 50 kr. pr. billet for voksne / gratis for børn u/18 år.


LOKALE

Hal, gymnastiksal, aula eller lignende. Her skal minimum være plads til antal deltagende børn x 3. Koncerten kan holdes på den enkelte skole, eller flere skoler kan med fordel slå sig sammen om projektet.
 

Antal deltagere

100-1000 elever fra 3.-5. klasse 

VARIGHED

Forprøve med dirigent/pianist: 1,5 time

Formiddagskoncert: 1 time (for alle elever og lærere på de medvirkende skoler)

Aftenkoncert: 1,5 time (for søskende, forældre, bedsteforældre og andre interesserede)

TILMELDING

Skriv venligst til: info@ajazz.dk
eller kontakt os på +45 30 24 06 62


Tilbagemelding fra en tilfreds musiklærer:

Jeg vil gerne sige tusind tak for bandets rigtig flotte koncert 3. marts i sløjfen i Hadsten. Jeg var en af de musiklærere der hjalp lidt til. Mine 3. klasses elever har virkelig fået en fantastisk oplevelse. Ugen efter koncerten har vi talt lidt om øveforløbet, generalprøven og aftenkoncerten, og de fleste af børnene mente at koncertdagen for dem havde været helt på højde med juleaften. Helt personligt fik jeg et kæmpe kick ud af dagen og havde godt nok noget svært ved at "falde ned" igen de næste dage. 
Lars Ginge Skov, Musiklærer Østervangskolen Hadsten