Lars Møller stopper som kunstnerisk leder af Aarhus Jazz Orchestra

Den kunstneriske leder af Aarhus Jazz Orchestra, Lars Møller, har besluttet at opsige sin stilling med virkning fra 1. oktober 2015. Lars Møller begrunder sin beslutning med, at han ønsker at fokusere mere på sit kunstneriske (komponist)arbejde og internationale opgaver - samt et behov for at være mere til stede på hjemmebanen i København.

Lars Møller udtaler:
“Med den nye langsigtede finansiering og rammeaftale med stat og kommune, den snarlige udgivelsen af ReWrite of Spring, åbningen af Dokk1 samt de til dato mest succesrige Ridehus-koncerter denne sommer mener jeg, jeg har en gylden mulighed for at ”slutte på toppen”. Denne mulighed benytter jeg mig hermed af.

De seneste års arbejde for AJO har været nogle af de mest intense, musikalsk lærerige og oplevelsesmættede i mit arbejdsliv, og jeg vil gerne udtrykke min glæde og sige tak til alle i orkesteret for de mange gode oplevelser. Når jeg gør status, er jeg umådelig stolt af de resultater, vi sammen har opnået i den tid, jeg har arbejdet i spidsen for AJO. Det er min vurdering, at der er foregået en af de største strategiske, kunstneriske og finansielle turnarounds for en dansk orkesterorganisation i nyere tid”.

Formanden for bestyrelsen, Frands Mortensen, beklager men forstår Lars Møllers opsigelse. “Lars Møller har tilført orkesteret enorm energi, udfordret og videreudviklet det musikalsk og bragt det på et kunstnerisk niveau med de bedste europæiske big bands. Jeg er sikker på, at Lars’ beslutning vil frigøre mange kræfter til gavn for hans fortsatte kunstneriske udvikling”.

Bestyrelsens har konstitueret orkestres nuværende administrative leder, Peder Udengaard, som daglig leder.