Den rivende kunstneriske udvikling og de mange nye samarbejdsformer, Aarhus Jazz Orchestra indgår i, har fået bestyrelsen for orkestret til at gentænke hele organisationen. 

Stærkt kunstnerisk program og strategi

Med et særdeles stærkt og internationalt orienteret kunstnerisk program og strategi frem mod 2017 vil orkestret styrke det kunstneriske niveau og udvikling af organisationen med et ’Advisory Board’ med internationale profiler og tilknytte skiftende komponister, dirigenter og kunstnere som ’artist in residence’, i stedet for en traditionel kunstnerisk leder.   

Rasmus Bøgelund, trompetist og tidligere kunstnerisk koordinator,  ansættes derfor i en nyoprettet stilling som programchef, der i sparring med ’Advisory Boardet’ og orkestrets programudvalg træffer de kunstneriske beslutninger og sikrer deres gennemførelse. Et ‘Advisory Board’ med internationale musikprofiler udpeges til at styrke orkestrets kunstneriske fremdrift og profil. Og endelig tilknyttes skiftende komponister, dirigenter og musikere som ’artists in residence’. Allerede nu er der drøftelser i gang med flere interessante navne.

Samtidigt betyder den nye organisering, at de økonomiske, administrative og politiske opgaver samles i en stilling som orkesterchef, der bliver orkesterets øverste daglige leder. Det sker for at skabe de bedste rammebetingelser for orkestrets videre kunstneriske udvikling. Stillingen besættes afPeder Udengaard, den tidligere administrative leder.  

- ”Med de mange nye opgaver er den klassiske organisering af et big band ikke længere tidssvarende”, udtaler bestyrelsesformanden, Frands Mortensen og fortsætter: 

- ”På det musikalske område har Aarhus Jazz Orchestra for længst brudt med traditionen og gentænkt selve big band-formatet, så det i dag er åbent for nye publikumskontakter og samarbejder med andre kunstretninger. Orkesteret skalvære et kunstnerisk kraftcenter for oplevelser, dannelse og formidling på et international niveau, hvad vor seneste udgivelse, ’ReWrite of Spring’, tydelig har vist. Men for at leve op til nutidens krav og ændrede opgaver, må strukturen følge med. 2017-projektets slogan ’rethink’ gælder også på dette område”, slutter Frands Mortensen.

 

For yderligere kommentarer, kontakt venligst 

 

Frands Mortensen

Bestyrelsesformand for Aarhus Jazz Orchestra

Tlf.: 28 99 25 58