Mandag den 28. januar sætter Aarhus Jazz Orchestra kursen mod Indien og et musikalsk møde med nogle af Indiens største musikere.

I globaliseringens navn har muligheden for udveksling over hele kloden gjort det muligt at lære af andre kulturer. Et af de lande, som vi kan se frem til at mærke meget mere fra i den vestlige verden, er Indien. Et land i vækst med en dybt forankret kultur, der bliver ved med at blomstre. Denne kultur favner Aarhus Jazz Orchestra om med projektet Bollywood Beats and Big Band, og på en rejse til Kolkata mandag d. 28. januar bevæger Aarhus Jazz Orchestra sig helt tæt på Indiens musikalske nerve.

Bollywood Beats and Big Band er navnet på det musikalske projekt, der, i et samspil mellem Aarhus Jazz Orhcestra, Randers kammerorkester og de to verdensberømte indiske musikere Abhijit Banerjee og Kala Ramnath, har til formål at kombinere den klassiske indiske musik og det vestlige bigband-format i et samlet værk. En kombination, der favner om jazzens improvisation såvel som den forfinede kompositionstradition i den indiske musik, og groovy beats fra den folkemusikbaserede Bollywood.

Bollywood Beats and Big Band er en del af det overordnede projekt Global Jazz Explorer, der frem mod Aarhus 2017 undersøger, hvordan bigband-formatet kan udvikles med et globalt perspektiv. Projektet har ikke alene et musikalsk mål, men også et formidlingsmæssigt. Foruden det kunstneriske indhold er fokus rettet mod historiefortælling og formidling, ud fra både et musikfagligt, kulturelt og socialt perspektiv.

Tidligere kunstnerisk leder ved Aarhus Jazz Orchestra, Lars Møller, nu under titlen Composer in Residence, er komponist og dirigent bag de værker, som orkesteret vil fremføre løbende over de næste år. Man kan opleve musikken til blandt andet åbningen af SPOT festival 2016, på Dokk1, på Værket i Randers og i DR Koncerthuset.

Hvis du er interesseret i at høre mere om projektet Bollywood Beats and Big Band, kan du følge med her på hjemmesiden og på www.facebook.com/bigbandet.