Praktikant med flair for kultur og formidling til Aarhus Jazz Orchestra i efteråret 2017

Praktikant med flair for kultur og formidling til Aarhus Jazz Orchestra i efteråret 2017

Brænder du for kultur og formidling? Vil du helt tæt på nerven i Aarhus’ kulturliv? Er ansvar, tillid og noget for hånden nøgleord for dig? Trives du i et dynamisk arbejdsmiljø med kort fra tanke til handling? Så er det dig, vi søger ved Aarhus Jazz Orchestra – en af Aarhus’ mest markante kulturinstitutioner og et Europas førende bigbands.

Pafos og Aarhus bygger broer med kultur i 2017

Pafos og Aarhus bygger broer med kultur i 2017

Når Aarhus Jazz Orchestra spiller til den officielle åbning af Europas anden kulturhovedstad, Pafos 2017, handler det om mere end musik - det handler om at forstå hinanden på tværs af landegrænser gennem kunsten.

Buchanan Reqiuem vinder to DMA Jazz priser

Buchanan Reqiuem vinder to DMA Jazz priser

Den anmelderroste Buchanan Requiem kan nu pryde CV'et med hele to Danish Music Awards Jazz 2016 priser: "Årets Danske Jazzkomponist" og "Årets Danske Jazzudgivelse".

Foto: Jette Buchanan

Aarhus Jazz Orchestra udgiver to nye EP'er

Aarhus Jazz Orchestra udgiver to nye EP'er

På toppen af den sprudlende moderne bigband-lyd i Danmark præsenterer Aarhus Jazz Orchestra to spritnye live-EP'er: Aarhus Jazz Orchestra Plays Kraftwerk og Apples for Adam.

Sanselig jazz med indiske krydderier

Sanselig jazz med indiske krydderier

Mere end 600 børn fik vækket sanserne i et musikalsk kulturmøde mellem Indien og og vesten, da Lars Møllers Bollywood Beats and Big Band - for børn blev præsenteret for nysgerrige folkeskoleelever.

Liv og lykke i hver en krykke

Liv og lykke i hver en krykke

Midt i maj 2016 holdte en blæserkvintet fra Aarhus Jazz Orchestra med Jan Lynggaard Sørensen i spidsen jazzkoncerter på lokalcentre i Aarhus. Læs her, hvordan demente sang med på Lokalcenter Møllestien.

Rekordår for Aarhus Jazz Orchestra

Rekordår for Aarhus Jazz Orchestra

Med en publikumsfremgang på over 40% og stigende indtægter kan Aarhus Jazz Orchestra for 2015 præsentere de bedste resultater nogensinde.

En udforskningsrejse i det cypriotiske

En udforskningsrejse i det cypriotiske

Uge 10 stod på en spændende rejse ind i Cyperns fascinerende kulturelle univers med henblik på at skabe kunstneriske samarbejder med Aarhus 2017 og Pafos 2017.

Klassikerne swinger med Dario og Aarhus Jazz Orchestra

Klassikerne swinger med Dario og Aarhus Jazz Orchestra

Rådhushallen swingede, da Dario Campeotto og Aarhus Jazz Orchestra indtog scenen med nogle af tidens skønneste klassikere.

Der bliver færre og færre ledige stole i Rådhushallen i Aarhus, da salen langsomt fyldes med forventningsfulde publikummer. Hallen summer af lavmeldt snak med sidemanden, og den sidste kaffe og kage i foyeren er så småt ved at være væk. Klokken er 14.30 på en solskinsfyldt eftermiddag i november, og der er nu kun en halv time til, at scenen indtages af ingen andre end selveste Dario Campeotto. Bag ham vil scenen blive fyldt med de mange talenter fra Aarhus Jazz Orchestra, et af de førende, professionelle big bands i Europa. Alle er de nu ved at være klar til at spille nogle af de mest populære hits fra ”The Great American Songbook” og ikke mindst de største klassikere fra Dario Campeottos mangeårige og strålende karriere.

Det er et helt særligt publikum, der er mødt op i Rådhushallen d. 25. november 2015. Alle de tilstedeværende består nemlig enten af besøgsværter fra Aarhus Kommune og deres besøgsvenner eller af beboere og ansatte fra kommunens lokalcentre. Fra Lokalcenter Havkær i Tilst var 10 beboere mødt op til koncerten sammen med nogle af de ansatte. ”Han var virkelig god og meget underholdende,” udtaler en af beboerne om Dario Campeotto. ”Han er meget dygtig,” medgiver en af centerets ansatte.

For Dario Campeotto var koncerten også en særlig begivenhed. ”Det er en stor oplevelse at være med i en koncert som denne,” siger Dario Campeotto om at spille sammen med Aarhus Jazz Orchestra. ”Det er meget anderledes for mig at prøve kræfter med konceptet big band og jazz i al almindelighed. Det er jo et fantastisk orkester! Dette er forhåbentlig ikke sidste gang.”

Dario Campeotto fornemmede også den gode stemning, som var blandt publikum:

”Det glæder mig at mærke, at det er et publikum, der sikkert tidligere i deres liv har været eller stadig er jazzinteresserede. Det er koblingen her, der viser, at der er mennesker, der kommer dels for at høre mig men så sandelig også for at høre Aarhus Jazz Orchestra.”

Én, der er sætter særligt pris på eftermiddagens koncert, er Rådmand for Magistatsafdelingen for Sundhed og Omsorg, Jette Skive. Det er hende, der til daglig arbejder inden for ældre- og sundhedsområdet i Aarhus Kommune, og hun værdsætter muligheden for i dag at give en helt særlig oplevelse for de tilstedeværende.

”Når jeg kan kigge ud over Rådhushallen og se alle de mennesker, der sidder herude, så er det fordi, der er skabt glæde i det her,” udtaler Jette Skiver om koncerten og dens publikum. ”Også vores aftale, hvor Aarhus Jazz Orchestra tager rundt på lokalcentre – det er så hjertevarmt.”

Eftermiddagens koncert udspringer nemlig af en samarbejdsaftale mellem Aarhus Jazz Orchestra og Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune. Aftalen handler om at skabe nye og anderledes oplevelser for den ældre del af byens indbyggere, samt at udbrede kendskabet til både jazz og musik generelt. Om samarbejdsaftalen udtaler Jette Skiver:

”Det betyder alt for mig. Jeg er meget, meget stolt over, at et af Nordens bedste big bands hører til her i Aarhus, og at jeg har fået en fantastisk aftale med dem. Det synes jeg er skønt.”

Samarbejdsaftalen løber fra år 2015 til og med år 2017, og i den periode vil Aarhus Jazz Orchestra give koncerter i Rådhushallen såvel som på kommunens lokalcentre og på Folkestedet.

Aarhus Jazz Orchestra får ny ledelse

Aarhus Jazz Orchestra får ny ledelse

Den rivende kunstneriske udvikling og de mange nye samarbejdsformer, Aarhus Jazz Orchestra indgår i, har fået bestyrelsen for orkestret til at gentænke hele organisationen. 

Stærkt kunstnerisk program og strategi

Med et særdeles stærkt og internationalt orienteret kunstnerisk program og strategi frem mod 2017 vil orkestret styrke det kunstneriske niveau og udvikling af organisationen med et ’Advisory Board’ med internationale profiler og tilknytte skiftende komponister, dirigenter og kunstnere som ’artist in residence’, i stedet for en traditionel kunstnerisk leder.   

Rasmus Bøgelund, trompetist og tidligere kunstnerisk koordinator,  ansættes derfor i en nyoprettet stilling som programchef, der i sparring med ’Advisory Boardet’ og orkestrets programudvalg træffer de kunstneriske beslutninger og sikrer deres gennemførelse. Et ‘Advisory Board’ med internationale musikprofiler udpeges til at styrke orkestrets kunstneriske fremdrift og profil. Og endelig tilknyttes skiftende komponister, dirigenter og musikere som ’artists in residence’. Allerede nu er der drøftelser i gang med flere interessante navne.

Samtidigt betyder den nye organisering, at de økonomiske, administrative og politiske opgaver samles i en stilling som orkesterchef, der bliver orkesterets øverste daglige leder. Det sker for at skabe de bedste rammebetingelser for orkestrets videre kunstneriske udvikling. Stillingen besættes afPeder Udengaard, den tidligere administrative leder.  

- ”Med de mange nye opgaver er den klassiske organisering af et big band ikke længere tidssvarende”, udtaler bestyrelsesformanden, Frands Mortensen og fortsætter: 

- ”På det musikalske område har Aarhus Jazz Orchestra for længst brudt med traditionen og gentænkt selve big band-formatet, så det i dag er åbent for nye publikumskontakter og samarbejder med andre kunstretninger. Orkesteret skalvære et kunstnerisk kraftcenter for oplevelser, dannelse og formidling på et international niveau, hvad vor seneste udgivelse, ’ReWrite of Spring’, tydelig har vist. Men for at leve op til nutidens krav og ændrede opgaver, må strukturen følge med. 2017-projektets slogan ’rethink’ gælder også på dette område”, slutter Frands Mortensen.

 

For yderligere kommentarer, kontakt venligst 

 

Frands Mortensen

Bestyrelsesformand for Aarhus Jazz Orchestra

Tlf.: 28 99 25 58