Aarhus Jazz Orchestra søger musikalsk producent

Aarhus Jazz Orchestra søger musikalsk producent

Aarhus Jazz Orchestra søger en erfaren og ambitiøs musikalsk producent, der sammen med orkestrets programudvalg kommer til at stå i spidsen for at videreføre og udvikle organisationens kunstneriske profil. Stillingen ønskes besat pr. 1. april 2018 eller snarest derefter. Ansøgningsfrist: 04.03 2018.

Jazzreportere søges!

Jazzreportere søges!

Vil du anmelde koncerter af Aarhus Jazz Orchestra? Så er det måske dig, vi søger!

Bigband og 100 korsangere spiller frivillighovedstaden igang

Bigband og 100 korsangere spiller frivillighovedstaden igang

I 2018 er Aarhus frivillighovedstad i Europa. Et år, der skal stå i medborgerskabet og samskabelsens tegn. I Aarhus Jazz Orchestra skal året især handle om at invitere publikum til at være medskabere af musikken - og det starter allerede til den officielle åbning.

Et kig tilbage på et strålende kulturår

Et kig tilbage på et strålende kulturår

Aarhus Jazz Orchestra takker af for et storslået kulturår og ser frem til nye, spændende projekter.

Der er ingen tvivl om, at kulturhovedstadsåret har haft enorm betydning for kulturaktører i hele regionen. Det samme kan siges for Aarhus Jazz Orchestra, der nu kigger tilbage på år med et væld af spændende projekter. Og som heldigvis rundes af på smukkeste vis, når orkestret leverer det musikalske indhold til den officielle afslutning af Aarhus 2017 fredag d. 8. december i Rådhushallen.

Fotos
Åbningen af Aarhus 2017 - Europæisk Kulturhovedstad. Pressefoto
Ridehuset Swinger 2017, iComplete: South African Big Band Nights. Pressefoto
South African Big Band Nights, Lulu Mlangeni. Foto: Hreinn Gudlaugsson
On Rosenhill, Jakob Buchanan. Foto: Per Bergmann
Solar Walk. Grafik: Réka Bucsi
Bollywood Beats and Big Band - Glow of Benares, Kala Ramnath. Foto: Jørgen Nielsen

Vi er taknemmelige for, at vi får lov til at slutte cirklen på denne måde. Vi leverede musikken til VIP-åbningen af kulturhovedstadsåret, og vi havde flere indslag ved den offentlige åbningsparade. Nu får vi lov til at takke af og være med, når kulturhovedstads-stafetten gives videre til Leeuwarden, Holland og Valletta, Malta i 2018. Det er hele organisationen meget stolte af, udtaler orkesterchef Dorthe Andersen.

Fra den smukke åbningsevent badet i lys og frem mod afslutningen af kulturhovedstadsåret har Aarhus Jazz Orchestra været på en musikalsk rejse på tværs af lande og kulturer. Ved åbningen af Pafos 2017 rejste orkestret til Cypern og den festlige åbning af Aarhus’ kulturhovedstadssøster; det årlige Ridehuset Swinger bød på stemningsfulde sydafrikanske toner og bevægelser; On Rosenhill gav os et spændende kig ind til livet mellem de store boligblokke i Rosenhøj; Solar Walk tog os på en animeret rejse helt ud i rummet; og Bollywood Beats and Big Band – Glow of Benares part 2 satte spicy, indisk krydderi på den traditionelle bigband-jazz. I løbet af året har jazz banet vejen for nye kulturmøder, hvor fremmede kulturer – og i særdeleshed også vores egen – er sat i helt nye perspektiver.

Aarhus Jazz Orchestra ser nu frem mod et nyt hovedstadsår – nemlig Aarhus 2018 Europæisk Frivillighovedstad. Også her er orkestret så privilegeret at få lov at levere musikken til det officielle åbningsarrangement d. 21. januar 2018. Aarhus Jazz Orchestra takker Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad for et fantastisk kulturår, og glædes ved at gå et nyt år og nye projekter i møde, hyllet i frivillighedens mangfoldige lys.

 

Portræt: I musikkens tjeneste

Portræt: I musikkens tjeneste

Lars Møllers musikalske jazzmarv har rødder i både New York og Indien. Nu har han forenet det med det storslåede projekt Bollywood Beats and Big Band, der bygger bro mellem to dybt forankrede musikkulturer. Mød musikeren, komponisten og kunstneren, der vil forandre verden gennem musikken.

Ridehuset Swinger 2017: South African Big Band Nights

Ridehuset Swinger 2017: South African Big Band Nights

Endnu et år åbner Aarhus Jazz Orchestra Ridehusets døre for nogle fantastiske dage under Aarhus Jazz Festival. Temaet for årets Ridehuset Swinger er South African Big Band Nights, og dagene byder på storslået bigbandmusik og sydafrikanske musiktraditioner. Læs hele musikprogrammet her.

Bliv frivillig til Ridehuset Swinger

Bliv frivillig til Ridehuset Swinger

Aarhus Jazz Orchestra mangler frivillige til Ridehuset Swinger d. 19.-22. juli - kom med og bliv en del af et festligt og sprudlende jazzevent i hjertet af Aarhus!

Praktikant med flair for kultur og formidling til Aarhus Jazz Orchestra i efteråret 2017

Praktikant med flair for kultur og formidling til Aarhus Jazz Orchestra i efteråret 2017

Brænder du for kultur og formidling? Vil du helt tæt på nerven i Aarhus’ kulturliv? Er ansvar, tillid og noget for hånden nøgleord for dig? Trives du i et dynamisk arbejdsmiljø med kort fra tanke til handling? Så er det dig, vi søger ved Aarhus Jazz Orchestra – en af Aarhus’ mest markante kulturinstitutioner og et Europas førende bigbands.

Pafos og Aarhus bygger broer med kultur i 2017

Pafos og Aarhus bygger broer med kultur i 2017

Når Aarhus Jazz Orchestra spiller til den officielle åbning af Europas anden kulturhovedstad, Pafos 2017, handler det om mere end musik - det handler om at forstå hinanden på tværs af landegrænser gennem kunsten.

Buchanan Reqiuem vinder to DMA Jazz priser

Buchanan Reqiuem vinder to DMA Jazz priser

Den anmelderroste Buchanan Requiem kan nu pryde CV'et med hele to Danish Music Awards Jazz 2016 priser: "Årets Danske Jazzkomponist" og "Årets Danske Jazzudgivelse".

Foto: Jette Buchanan

Aarhus Jazz Orchestra udgiver to nye EP'er

Aarhus Jazz Orchestra udgiver to nye EP'er

På toppen af den sprudlende moderne bigband-lyd i Danmark præsenterer Aarhus Jazz Orchestra to spritnye live-EP'er: Aarhus Jazz Orchestra Plays Kraftwerk og Apples for Adam.