Jacob Buchanan er komponist, flygelhornist og trompetist (f.1968). Han afsluttede i 2001 solistlinjen på Det Jyske Musikkonservatorium (DJM) som den første rytmiske musikstuderende i Danmark. I 2012 blev han optaget på solistklassen i komposition ved DJM. Jacob Buchanan har komponeret et Rekviem, det anmelderroste "Buchanan Requiem", til AJO, Aarhus Domkantori og Jakob Buchanan Kvartet feat. Indra Rios-Moore på vokal og dirigeret af Carsten Seyer-Hansen.

Egne bands:
Jakob Buchanan Kvartet featuring Marilyn Mazur, Jakob Bro og Simon Toldam.
Han har spillet og indspillet m. bl.a. Marilyn Mazur ”Speciel Band” og Marilyn Mazur kvartet, John Tchicai og Peter Laugesen, Niels Lyhne Løkkegaard, Jakob Bro, Chris Speed, Andrew D ́Angelo, Julian Argüelles, C.V. Jørgensen, Kurt Wagner (lambchop), Mark Lanegan, Agnes Obel. Tina Dickow m.fl.

Egne Udgivelser og nomineringe

- 2014 ”Some People & Some Places” Nomineret til 2 Danish Music Award´s
    1) Årets Danske Jazz Udgivelse 2) Årets jazzkomponist

- 2011 ”i Land in The Green Land” Nomineret til en DMA i kategorien Årets Danske Jazz Udgivelse

- 2007 ”Consul Pepsi And The Sweet Thunder Poetry Parade” Nomineret til en DMA i kategorien       Årets Danske vokal udgivelse featuring: John Tchicai og Peter Laugesen. 
 

- 2006 ”i” featuring: Chris Speed på Klarinet og tenor sax. 

- 2004 ”Dreamfactory”