Aarhus Jazz Orchestra og DR åbner dørene for endnu et formidlingsprojekt - nemlig Flamenco Big Band.

Mandag den 9. april 2018    DR Koncerthus, København

LUKKET KONCERT

Fra Ridehuset Swinger 2016 - Flamenco Big Band Nights med Perico Sambeat i spidsen. Foto: Per Bergmann.

Fra Ridehuset Swinger 2016 - Flamenco Big Band Nights med Perico Sambeat i spidsen. Foto: Per Bergmann.

Sammen med skoleelever fra København tager vi på en interkulturel rejse, hvor bigband-jazz smelter sammen med den temperamentsfulde flamenco-tradition. Koncerterne er en fortsættelse af Aarhus Jazz Orchestras årlige arrangement Ridehsuet Swinger under Aarhus Jazzfestical, som i 2017 bød på 4 gratis aftenkoncerter med bigband-jazz, flamenco-musik og flamenco-dans. Denne gang er projektet et samarbejde med DR Koncerthuset og kan opleves her:

Lørdag den 7. april     Studenterhus Aarhus
Søndag den 8. april    DR Koncertsal
Mandag den 9. april    DR Koncertsal - lukket formidlingskoncert

Aarhus Jazz Orchestra (tidl. Klüvers Big Band) er et professionelt dansk bigband grundlagt i 1977 af den legendariske Jens Klüver. Gennem årene har orkestret spillet med en lang række internationale solister som såsom Kurt Elling, John Scofield, David Sanborn, Jamie Cullum, Dee Dee Bridgewater m.fl. Orkestret spiller mere end 80 koncerter årligt i både ind- og udland og laver en lang række projekter, der spænder imponerende vidt rent kunstnerisk. Bandet har ved mange lejligheder høstet stor anerkendelse med flere DMA-priser og -nomineringer samt fornem omtale i både danske og udenlandske medier til følge. Orkestret tæller nogle af de bedste danske jazzmusikere og solister på højeste kunstneriske niveau, og sammen formår de at skabe en enestående bandsound og en udadvendt musikalsk energi, der har bragt orkestret til de kunstneriske højder, hvor det befinder sig i dag.

Med støtte fra Aarhus Kommune og Statens Kunstfond er Aarhus Jazz Orchestra det eneste rytmiske basisensemble i Danmark.