Danse Macabre - en legende fortælling om den dansende døde-figur Felix The Reaper

Lørdag den 3. marts kl. 19.30   Aulaen, Aarhus Universitet

KØB BILLET

Danse Macabre forener musik, historieformidling og interaktiv digital scenografi i forestillingen om den dansende døde-figur Felix The Reaper. Felix er en fiktiv figur, men hele hans karakter er bygget op omkring den kunstneriske skildring af døden gennem de sidste 1000 år. Som publikum inviteres du indenfor til en legende og humoristisk fortælling om dødedans med musik komponeret af Signe Bisgaard, som også fremfører musikken sammen med Aarhus Jazz Orchestra.

Den digitale scenografi udgøres af interaktive animationer af det århusianske computerspils-kollektiv MegaNørd. Animationerne udarbejdes til et nyt computerspil, hvor Felix er helten. Hele fortællingen om dødedans, som den kan opleves på vægmalerier i hele Europa, er baseret på kildemateriale og historisk research af historiker Søren Hein Rasmussen. Den digitale scenografi udarbejdes af Laura Rathschau og Ruben Lisboa.

Signe Bisgaard er komponist og pianist fra Aarhus. De seneste år har hun primært arbejdet med komposition for større ensembler med fokus på improvisation i gennem-komponeret musik. Hun har bl.a. været leder af European Jazz Lab med 10 musikere fra 6 lande, og fået opført sin musik i Danmark, Tyskland, Holland, Norge og Tjekkiet. I 2013 afsluttede hun solist-uddannelsen i rytmisk komposition fra Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun også har taget sin kandidat-uddannelse.

Århundredets Festival er en vidensfestival i og omkring Aarhus. Festivalen præsenteres af Folkeuniversitetet i tæt samarbejde med Aarhus Universitet og en lang række kultur- og uddannelsesinstitutioner. I et miks mellem viden, kunst og kultur sætter festivalen hvert andet år spot på en historisk periode og hvert andet år et tema for at skabe debat om det liv, vi lever, og det samfund, der omgiver os.

I 2018 går festivalen i dybden med La Belle époque (fr. Den skønne tid), der afgrænses af to store krige mellem 1871 og 1914. Her oplever Europa politisk stabilitet og fornøjelseslivet, teknologien og kunsten blomstrer.

Foto: Per Bergmann